Pacienta care a ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit!

Pacienta de 66 de ani care a a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a murit duminică seara, anunță Digi24. Informația fost confirmată pentru postul de televiziune de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Incidentul s-a petrecut pe 22 decembrie, femeia suferind arsuri pe 40% din suprafața corpului. Secretarul de stat Horațiu Moldovan a relatat că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

Angajații de la Spitalul Floreasca mărturisesc cum pacienta a ars în sala de operații, aceștia povestind că flacăra s-a extins foarte repede din zonele lombare și toracică spre capul femeii, unde aparatul de anestezie era în funcțiune, notează Mediafax.

Citește și: BUCUREȘTI. INCIDENT GRAV LA SPITALUL FLOREASCA! O PACIENTĂ, ÎN STARE CRITICĂ DUPĂ CE AR FI LUAT FOC PE MASA DE OPERAȚIE

Mircea Beuran susține că semnătura lui apare pe protocolul de operație, chiar dacă spune că a intrat în sală după ce trecuse incidentul în care pacienta a ars, deoarece el a încheiat intervenția chirurgicală. Nu a dorit mușamalizarea cazului, iar astfel de situații nu sunt singulare în chirurgie, spune medicul. Între timp, ministrul Sănătății transmite că datele despre ancheta de la Spitalul Floreasca vor fi comunicate la finalul controlului pentru a fi evitate speculațiile, însă oferă asigurări nu va fi „temporizat mersul anchetei”.

Femeia în vârstă de 66 de ani, care suferea de cancer pancreatic, a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul mușamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

Sursa foto: adevarul