1.200 de persoane continua CAUTARILE DISPERATE ale PILOTULUI PLANORULUI DISPARUT

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) continua si vineri CAUTARILE PILOTULUI PLANORULUI DISPARUT, fiind implicate 1.200 de forte – pompieri, jandarmi montani, salvamontisti, politisti, militari, padurari si voluntari, inclusiv trei drone performante care efectueaza actiuni in opt judete, relateaza Agerpres.

Potrivit Biroului de presa al MAI, ACTIUNILE DE CAUTARE vor fi inchise atunci cand vor fi acoperite toate zonele vizate din cele opt judete.

CITESTE SI: PLANOR DISPARUT BRASOV – ZIUA 7 DE CAUTARI. IPOTEZA SUMBRA A CELOR DE LA ROMATSA

La actiuni participa, de la inceputul cautarilor, PATRU DRONE ALE MAI, la care s-au alaturat in ultimele zile si trei drone performante puse la dispozitia salvatorilor de catre voluntari.

Joi, Grupul Teamnet a anuntat ca un AVION FARA PILOT HIRRUS participa la actiunile autoritatilor de cautare a planorului disparut pe 6 august. Avionul fara pilot Hirrus, ce utilizeaza tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), a inceput activitatea de monitorizare pe 12 august, cu implicarea unei echipe de specialisti din cadrul companiei Teamnet.

CITESTE SI: PLANOR DISPARUT BRASOV: PLANORUL DISPARUT, CAUTAT SI CU AJUTORUL AVIONULUI FARA PILOT HIRRUS

In seara zilei de 6 august, in jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul ca un planor care a decolat in jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la baza.

Din datele detinute rezulta ca la bordul aparatului de zbor se afla o singura persoana, un pilot in varsta de 56 de ani, cu mare experienta, si care executa un zbor privat in zona Postavarul.

Sursa foto: b1