1-5 septembrie: FESTIVALUL AMBASADELOR. Descopera LUMEA in patru locatii din BUCURESTI

In perioada 1-5 septembrie 2015, la BUCURESTI se va desfasura prima editie a FESTIVALULUI AMBASADELOR, cu tema OPEN YOUR CULTURE – o calatorie in jurul lumii din propriul oras, eveniment ce promoveaza diversitatea culturala si arta tarilor cu misiuni diplomatice in Romania.

Timp de 5 zile, in patru puncte din Capitala (Biblioteca Nationala a Romaniei, Parcul Tineretului – Lumea Copiilor, Cinema Studio si Galeria Galateca), vizitatorii vor avea ocazia sa experimenteze varietatea culturala, prin intermediul unor activitati culturale si artistice: expozitii de arte vizuale cu tematica internationala (fotografie, proiectii de film, pictura, instalatii, sculptura), demonstratii si degustari culinare traditionale, spectacole de muzica, dans, artizanat, mestesuguri si obiceiuri de pe mapamond, momente pentru copii si activitati captivante de diplomatie culturala.

Festivalul Ambasadelor va debuta in data de 1 septembrie 2015, la BIBLIOTECA NATIONALA A ROMANIEI, cu expozitia „O calatorie in jurul lumii”, la care participa 19 ambasade (Africa de Sud, Armenia, China, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, El Salvador, Irlanda, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Nigeria, Rusia, Siria, Statele Unite ale Americii, Turkmenistan, Uruguay si Venezuela), precum si Institutul Cultural Roman.

Deschisa la Biblioteca Nationala a Romaniei in perioada 1-4 septembrie 2015, (marti si joi – 08.00-20.00, miercuri si vineri – 08.00-18.00), expozitia ghideaza vizitatorii intr-o calatorie de pe un meridian pe altul, printr-o diversitate de instalatii, obiecte de artizanat, costume traditionale, fotografii, statuete, instrumente muzicale, picturi si obiceiuri culturale.

Tot la Biblioteca Nationala a Romaniei va avea loc, in data de 3 septembrie 2015, de la ora 18:00, lansarea oficiala a inventiei tehnologice „VISIONBOT”, conceputa de IONUT BUDISTEANU, unul dintre cei mai apreciati inventatori romani si ambasador al turismului romanesc, cunoscut pentru rezultatele importante obtinute la concursurile internationale de stiinta si inginerie.

CITESTE SI: DUMINICA INCEPE FESTIVALUL “GEORGE ENESCU”. CELE MAI IMPORTANTE INFORMATII

Alte evenimente in cadrul Festivalului Ambasadelor, Editia I:

● GALERIA GALATECA, 1-5 septembrie 2015, intre orele 12:00-20:00 – Ambasada Coreei de Sud va organiza o expozitie de arta traditionala, reinterpretata in spirit contemporan (Hands of Korea).

● CINEMA STUDIO, 1-4 septembrie 2015 – Proiectii de filme artistice si documentare, propuse de 14 ambasade si organizatii (Armenia, China, Indonezia, Japonia, Marea Britanie, Organizatia Internationala pentru Migratie, Romania, Rusia, Siria, Spania, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Venezuela si India). Unele dintre productiile cinematografice difuzate cu acest prilej se afla la prima vizionare in Romania si chiar in Europa.

● PARCUL TINERETULUI – Lumea Copiilor, 4-5 septembrie 2015, intre orele 15.00-22.00 – Standuri ale celor 50 de ambasade, institute culturale si organizatii internationale participante, la care vor fi prezentate obiecte, obiceiuri si traditii din toate colturile lumii, vor fi organizate degustari culinare, ateliere si workshop-uri interactive. Organizatie cultural-gastronomica recunoscuta la nivel mondial, Asociatia Culturala Euro Est Alternativ va oferi spectatorilor o serie de demonstratii gastronomice spectaculoase, cu degustari, specifice bucatariei traditionale romanesti. Va fi amenajata o zona in care publicul va putea urmari momente culinare organizate de personalul ambasadelor si va putea degusta produse ale restaurantelor cu specific culinar international (din Belgia, China, Marea Britanie, Spania, Turcia, Ungaria, etc.). In zona Ambasada Copiilor vor fi organizate workshop-uri de limbi straine, teatru, jocuri cultural-educative, ateliere mestesugaresti (Atelierul de Carte, ateliere de tesut scoarte, laicere si paretare, de masti populare si de figurine din ceramica, de sculptura mobilier taranesc, de obiecte de artizanat din diverse culturi). Pe scena vor avea loc spectacole sustinute de artisti de pe patru continente (din Rusia, Africa de Sud, Marea Britanie, Japonia, Peru, Irlanda, Cuba, Grecia, Indonezia, China, Argentina, Venezuela si India).

Festivalul Ambasadelor se adreseaza publicului larg. INTRAREA ESTE LIBERA la toate momentele din cadrul evenimentului. Festivalul este un bun prilej de a face inconjurul lumii in doar cateva zile, luand parte la o sarbatoare a diversitatii internationale, la o aventura menita sa transforme Bucurestiul intr-o capitala a dialogului intercultural. La aceasta prima editie participa 50 de ambasade, institute culturale si organizatii international din toate colturile lumii.

Sursa foto: aiesecbucharest