1 aprilie, Ziua Păcălelilor. Farse celebre intrate în istorie

Luni, 1 aprilie, este o zi celebrata in intreaga lume prin fel de fel de farse, unele mai bune decat altele. De-a lungul timpului au existat nenumarate pacaleli care au intrat in istorie. Citeste mai jos cateva dintre ele.

Pacaleli de 1 Aprilie. Nylonul de pe televizor

In 1962, singurul canal de televiziune de la vremea respectiva din Suedia a organizat o farsa telespectactorilor. Expertul tehnic al canalului le-a spus oamenilor ca daca isi acopera ecranele televizoarelor cu dresuri sau nylon vor putea sa vada imaginile color (atunci, imaginile erau emise doar alb-negru). Aproape toti suedezii au cazut in capcana, noteaza b365.ro.

Pacaleli de 1 Aprilie. Cultivarea spaghetelor

Tot o televiziune, de data aceasta farsa a avut loc in Elvetia. Anul 1957, emisiunea Panorama, de pe postul BBC. Moderatorii emisiunii le-au spus telespectatorilor ca fermierii din toata tara isi pot cultiva spaghetele chiar in gradina proprie. Oamenii au “inghitit galusca” si au sunat la postul cu pricina pentru a intreba care este “reteta” prin care pot cultiva aceste delicatese in gradina.

Pacaleli de 1 Aprilie. Morcovii care fluiera

In 2002, lantul de supermaketuri Tesco a anuntat, printr-o reclama publicata in revista Sun, ca a reusit sa dezvolte un soi de morcovi care fluiera, pe baza unor modificari genetice. Firma afirma ca legumele fusesera concepute cu gauri in ei si ca suieraturile se auzeau doar in timpul gatitului.

Pacaleli de 1 Aprilie. Zero gravitatie si plutirea in aer

Era dimineata zilei de 1 aprilie  1976, cand la postul de radio BBC 2, astronomul Patrick Moore anunta ca la ora 9:48 AM avea sa se produca un eveniment astronomic unic in viata.

Astfel, planeta Pluto urma sa treaca prin spatele planetei Jupiter, iar acest lucru provoca un efect special, capabil sa reduca forta gravitationala a Pamantului. Cine sarea in aer exact la momentul respectiv, va putea pluti pret de cateva clipe. Reprezentantii postului au fost surprinsi sa constate ca o multime de oameni au sunat dupa ora respectiva, marturisind ca au reusit sa pluteasca in aer, exact asa cum anuntase specialistul.

Pacaleli de 1 Aprilie. Descoperirea cadavrului lui Nessie, monostrul din Loch Ness

Tot pe 1 aprilie, in 1972, scotienii au cazut victime unei farse istorice. Vestea ca s-a descoperit cadavrul celebrului monstru din Loch Ness a tinut primele pagini ale ziarelor locale, iar locul a fost invadat de o multime de oameni, curiosi si specialisti deopotriva. Entuziasmul s-a pierdut rapid cand au constatat ca, de fapt, animalul care murise pe lacul celebrului lac nu era altceva decat un leu de mare.

Sursa foto: examiner.com