1 DECEMBRIE: Alba Iulia, a doua capitala a Romaniei. Mii de oameni vor participa la manifestarile de Ziua Nationala

Orasul Alba Iulia a fost luat cu asalt de miile de turisti care vor sa participe la manifestarile organizate de Ziua Nationala a Romaniei. Devenit a doua capitala a Romaniei, orasul Unirii s-a pregatit pentru manifestarile de Ziua Nationala, la care va participa si presedintele ales, Klaus Iohannis. Hotelurile si pensiunile sunt ocupate aproape la capacitate maxima, multi dintre turisti fiind pentru prima data aici de 1 Decembrie.

Cei de la Digi 24 au stat de vorba cu reprezentantii catorva hoteluri din Alba Iulia si au aflat ce preturi se practica in aceasta perioada si unde mai sunt camere disponibile.

Astfel, la un hotel de 5 stele din interiorul Cetatii Alba Carolina turistii platesc intre 70 si 150 euro pe noapte pentru o camera si doar patru din cele 22 de camere mai sunt libere. „Inca de acum 3 saptamani au inceput sa-si faca rezervari. Intr-adevar avem un atuu, faptul ca ne aflam in inima cetatii, adica foarte aproape de locul in care s-a semnat actul marii uniri de la 1918”, a spus Emanuel Dragusin, reprezentant hotel.

Citeste si: DE ZIUA NATIONALA, KLAUS IOHANNIS SE VA AFLA LA ALBA IULIA

In imediata apropiere a Cetatii Alba Carolina, turistii gasesc un hotel cu mai putine stele si cu preturi ceva mai mici: 31 de euro pe noapte costa o camera single si 38 euro, una dubla. „Din pacate pentru data de 30 decembrie nu mai avem nici o camera libera, in schimb pentru data de 1 ar mai fi o disponibilitate de 7,8 camere”, a spus Tiberiu Taranu.

Si la pensiunile din oras, camerele au fost in mare parte rezervate cam cu 30 de zile.

Amintim ca presedintele ales, Klaus Iohannis, se va afla la Alba Iulia de 1 Decembrie. Autoritatile de aici au anuntat ca au pregatit de Ziua Nationala un program variat pe durata a trei zile, care va cuprinde, printre altele, o parada militara, concerte, spectacole de lasere si focuri de artificii.

Citeste si: IN BUCURESTI, PARADA DE 1 DECEMBRIE SE VA DESFASURA IN PIATA CONSTITUTIEI SI VA AVEA ELEMENTE NOI

Manifestarile vor culmina in 1 Decembrie, cand vor avea loc festivitatile traditionale, dar si o parada militara, o defilare cu steaguri de mari dimensiuni, concerte, focuri de artificii si spectacole de lasere.

Pe 1 decembrie 1918, delegatii romanilor din Transilvania au semnat, la Alba Iulia, documentul prin care au oficializat Unirea cu Regatul Romaniei. Pentru manifestarile din acest an, autoritatile locale au cheltuit 500.000 de lei.