1 MAI. Romanii mananca 30 de MILIOANE DE MICI in perioada minivacantei

Romanii mananca anual 440 milioane de mici, care cantaresc aproximativ 20-25.000 de tone, minivacanta de 1 MAI aducand cele mai mari vanzari, avand in vedere ca in doua-trei zile se consuma peste 1.500 de tone, ceea ce inseamna 30 de MILIOANE DE MICI, potrivit federatiei ProAgro.

1 MAI. “Daca am pune cap la cap toti acesti mici (cantitatea consumata anual – n.r.) am ajunge pana la luna si ne-ar mai ramane sa facem inconjorul pamantului de doua ori”, se arata intr-un comunicat al federatiei, care deruleaza campania “Taie TVA”, de reducere a TVA la carne si preparate din carne.

1 MAI. Un roman mananca in medie 40 de MICI pe an, daca se ia in calcul populatia activa intre 20-55 ani (11 milioane persoane, potrivit datelor INS).

Citeste si: PATRONATELE cer reducerea TVA la CARNE de la 24% la 5%

1 MAI. Consumul de MICI creste pe tot parcursul verii, insa varful este atins in mini-vacanta de 1 MAI, cand romanul mananca MICI cat pentru o luna intreaga.

“Punand baza tot pe populatia activa, de 1 MAI, un roman consuma in medie trei MICI cu TVA 24 la suta. Daca TVA ar fi 5 la suta, cu acelasi buget, un roman si-ar permite sa cumpere patru MICI”, se mai spune in comunicat.

Citeste si: Incepe CAMPANIA de reducere a TVA la CARNE

1 MAI. Calculand pentru un grup de prieteni care ies la un gratar si cumpara doua kilograme de MICI (15,5 lei/kg cost mediu), doua de piept de pui (21,5 lei/kg) si un kilogram de ceafa de porc (in medie 20 lei/kg), cu TVA de 5 la suta ar plati 79 de lei in loc de 114 lei cu TVA 24 la suta, economisind astfel 35 de lei.

Sursa foto: smilefm.ro