1 MAI. STUDENTII STRAINI din Romania merg si ei pe litoral in aceasta minivacanta

Asociatia Erasmus Student Network (ESN) Romania organizeaza, in perioada 1-4 mai, a patra editie a evenimentului national „Escape to Vama Veche”, dedicat STUDENTILOR INTERNATIONALI veniti sa studieze in Romania.

1 MAI. Astfel, cei 350 de beneficiari ai programului Erasmus+ care vor participa la eveniment vor avea parte de un program diversificat de vizite, activitati sociale sau sportive la malul marii, potrivit reprezentantilor asociatiei.

Citeste si: Ziua Nationala a Tineretului, sarbatorita in Bucuresti si Costinesti

1 MAI. De-a lungul celor patru zile, participantii vor beneficia de o experienta studenteasca completa, fiind incurajati totodata catre un mod responsabil de a se bucura de petreceri. Intregul eveniment se va desfasura atat in statiunea Vama Veche, cat si in Constanta, Mamaia si Balchik (Bulgaria).

Citeste si: STAGII DE PRACTICA in institutii publice pentru tinerii cu studii in strainatate

Totodata, pe 2 mai, ei vor participa la proiectul social “Erasmus Romania: Let’s Do It, World!”, organizat in colaborare cu cei care deruleaza programul “Let’s Do It, Romania!”. Scopul proiectului este de a atrage atentia asupra efectelor negative ale degradarii mediului inconjurator provocate de gunoaiele lasate in spatiile publice, cat si responsabilizarea turistilor aflati la plaja. Actiunea consta in curatarea plajei din Vama Veche si strangerea gunoaielor ramase dupa ziua de 1 MAI.

1 MAI. Erasmus Student Network (ESN) este una dintre cele mai mari organizatii studentesti cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurandu-se de sustinerea Comisiei Europene. In Romania, ESN activeaza inca din anul 2004 şi este formata din sase sectiuni locale.