Veniti de luati CARTI

Bucurestenii sunt asteptati miercuri de la ora 18.00 in Piata Universitatii la cea de-a doua editie a evenimentului “Noaptea CARTILOR deschise”, in cadrul caruia vor fi oferite gratuit 10.000 de volume si flori.

Evenimentul este organizat cu ocazia ZILEI MONDIALE A CARTII de Editura Litera, care aniverseaza in acest an 25 de ani de la infiintare. Astfel, CARTILE oferite gratuit fac parte din colectiile consacrate ale Editurii Litera.

Citeste si: PASTELE, in versurile marilor nostri POETI

„Ne dorim sa incurajam lectura cu orice ocazie si in orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod, si cel mai frumos, este acela de a darui o CARTE. De ZIUA MONDIALA A CARTII daruim 10.000 de volume si speram ca ele sa ajunga in bibliotecile a 10 000 de cititori pasionati“, a declarat Marin Vidrascu, directorul executiv al editurii.

ZIUA MONDIALA A CARTII este aniversata in fiecare an pe data de 23 aprilie, o zi simbolica pentru literatura universal. In aceasta zi, in anul 1616, au murit Miguel de Cervantes si William Shakespeare. In alti ani, dar la aceeasi data, au murit sau s-au nascut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

Citeste si: Eveniment inedit sambata, in Piata Universitatii

Pornind de la aceste considerente, in anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie ZIUA MONDIALA A CARTII si a drepturilor de autor, pentru a aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor si, in acelasi timp, pentru a-i incuraja pe toti, dar in special pe tineri, sa (re)descopere placerea lecturii. Ideea acestei celebrari este legata si de o traditie catalana: pe 23 aprilie, ziua onomastica a patronului catalan Sant Jordi ( Sfantul Gheorghe), barbatilor li se daruiesc CARTI, iar femeilor, trandafiri rosii.

Evenimentul va avea loc in Piata Universitatii, in scuarul din fata sediului central al BCR.

Sursa foto: mediascop.ro