10.000 de manifestanti cer demisia Guvernului in Turcia

Aproximativ 10.000 de manifestanti s-au reunit astazi in piata Kadikoy din Istanbul pentru a cere demisia Guvernului condus de Partidul Justitie si Dezvoltare (AKP).

Fortele de ordine turce au lansat gaze lacrimogene si au folosit tunuri cu apa astazi la Istanbul impotriva celor 10.000 de manifestanti care denuntau proiectele imobiliare ale Guvernului si acuzatiile de coruptie care il vizeaza. Protestele vin dupa ce o vasta afacere de coruptie a fost dezvaluita zilele trecute, aceasta implicand numeroase persoane printre care fii de ministru in exercitiu, oameni de afaceri si presedintele director general al bancii publice Halbank. Politia a confiscat 4,5 milioane de dolari ascunsi in cutii de pantofi la domiciliul presedintelui Halbank, Suleyman Aslan.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a calificat ancheta privind suspiciunile de coruptie drept o operatiune calomnioasa care are ca scop descalificarea partidului sau, aflat la putere din 2002.

Manifestatii si proteste ample antiguvernamentale au avut loc in Turcia si in luna iunie, cel putin sase persoane murind atunci, iar alte 8.000 au fost ranite.

Sursa foto: the-money-channel.ro