10 Argumente de top pentru a deveni contabil

Va ganditi la o cariera in contabilitate? Va place domeniul, dar mai aveti nevoie de un impuls pentru a lua aceasta decizie? Iata in continuare 10 avantaje ale acestei meserii:

  1. Atat timp cat oamenii fac bani, dumneavoastra veti avea de lucru

Contrar stereotipului conform caruia contabilii ar fi tocilari, aceasta este o meserie ce nu se va demoda niciodata. Angajarea contabililor si a auditorilor este estimata sa creasca o data cu boom-ul insotit de iesirea din pandemie, mai rapid decat orice alta ocupatie. Sunteti la mare cautare, iar atat timp cat banii curg prin economie, dumneavoastra veti avea un loc de munca stabil.

  1. Posibilitati infinite in dezvoltarea carierei

Singura cale este spre varf! Daca va canalizati ambitiile si profitati de oportunitatile de dezvoltare, veti deveni Partener intr-o companie inainte sa realizati acest lucru.

  1. Un fundament solid pe viata

Un studiu american a constatat faptul ca doar 33% dintre adultii din intreaga lume sunt educati din punct de vedere financiar. O cariera in contabilitate va situeaza cu mult deasupra celorlalti in ceea ce priveste educatia financiara. Veti sti cum sa va administrati cardurile de credit, sa solicitati o ipoteca si sa economisiti pentru pensionare.

  1. Salariu grozav

Conform site-ului web www.firme-contabilitate.net salariul mediu pentru contabili si auditori financiari este peste media economiei. Avand in vedere prognozele de crestere salariala pentru anii urmatori, sunteti asigurat pe viata. Cursurile suplimentare si certificarile va vor asigura acel salariu mare la care visati mai devreme decat v-ati putea imagina.

  1. Abilitati transferabile

Daca veti dori vreodata o schimbare de scenariu, exista o multime de cai alternative in cariera. Un trecut in contabilitate va permite sa migrati cu usurinta catre alte domenii precum consultanta, comert, invatamant si recrutare.

  1. Flexibilitate si deplasari

Multi contabili publici, in special proaspat absolventi, au posibilitatea de a calatori pentru a munci in strainatate. Desfasurati un audit in Timisoara? Va intalniti cu un client nou in Cluj Napoca? Meseria va permite sa vizitati locuri noi si sa fiti platiti pentru asta.

  1. Veti fi solutia celor din jur

Prietenii si familia va vor bombarda cu intrebari, in special in perioada lunii Mai. Desi uneori acest aspect ar putea deveni un lucru epuizant, veti avea mandria ca sunteti o persoana iubita la care toti ceilalti cauta ajutor.

  1. Sunteti in fruntea schimbarilor din mediul de afaceri

Munca dumneavoastra va obliga sa fiti permanent la curent cu schimbarile intervenite in codul fiscal, in modalitatile de raportare si in evolutia trendurilor din industrie, precum si digitalizarea finantelor si functiilor contabile. Lucruri extraordinare pentru un “tocilar” al numerelor ca dumneavoastra.

  1. Varietate

Aveti numeroase optiuni. Intre atatea discipline contabile – financiar, management, audit si taxe – nu va veti plictisi cu siguranta.

  1. Oameni de calitate

Veti avea sansa sa discutati cu personalitati respectate din toata tara. Multi dintre cei care isi desfasoara activitatea in contabilitatea publica sunt incantati si nerabdatori sa impartaseasca cu dumneavoastra cheia succesului lor.