10 lucruri mai putin cunoscute despre sex: legatura dintre orgasm si sfarcuri si de ce au parte de o viata sexuala mai buna femeile care mananca un mar pe zi

Corpul uman este plin de surprize, iar schimbarile care se produc in organism in timpul sexului sunt numeroase. Pe langa langa placerea fizica si mult ravnitul orgasm, partidele amoroase pot fi o sursa inepuizabila de mistere.

Publicatia pentru femei „Women’s Health” a realizat o lista cu factorii mai putin cunoscuti despre sex: 

1. Sexul reduce stresul. Oamenii de stiinta au demonstrat ca sesiunile de amor calmeaza nervii, scad tensiunea arteriala si reduc stresul. De asemenea, cercetarile au aratat ca persoanele care fac sex inainte de a vorbi in public sunt mult mai putin stresate.  

CITESTE SI: 7 lucruri perverse pe care unele femei si le doresc, dar le e teama sa spuna

2. Sexul te face sa te simti mai bine atunci cand esti bolnav. Orgasmele si excitatia intaresc sistemul imunitar, potrivit mai multor studii.  

3. Lubrifiantul inlesneste calea spre orgasm. Daca ai probleme cu atingerea celui mai inalt punct al placerii, incearca sa folosesti lubrifiant. Aproximativ 50% din barbatii si femeile care folosesc produsele potrivite au declarat ca asa ajung mai repede la orgasm, conform unui studiu desfasurat la Centrul de Sanatate Sexuala din cadrul Universitatii din Indiana, Statele Unite.  

 4. Lesbienele au mai multe orgasme decat femeile heterosexuale. Un studiu asupra relatiilor a demonstrat ca femeile care fac sex cu barbati au orgasm in 61,6% din partidele de sex, in timp ce lesbienele ating orgasmul in 74,4% din cazuri.  

 5. Este recomandat sa faci sex la scurt timp dupa ce ai incheiat o sesiune de exercitii la sala de sport. Cantitatea de sange care ajunge in zona organelor genitale este mai mare dupa ce depunem efort fizic, potrivit unui studiu, usurand calea spre orgasm. In plus, sportul duce la cresterea cantitatii de testosteron din organism, marind libidoul.  

6. Aproximativ 31% din barbati mimeaza orgasmul din diverse motive, potrivit unui sondaj realizat in Statele Unite.  

7. Orgasmul sfarcurilor exista in cazul femeilor care prezinta o sensibilitate aparte in aceasta zona erogena. Botezat de sexologii americani „nipplegasm” (n.r. nipple=sfarc), orgasmul sfarcurilor se poate produce in timpul stimularii acestora, cand corpul elibereaza o cantitate mai mare de oxitocina, numit si hormonul fericirii. Aceasta substanta ajuta la imbunatatirea fluxului de sange in zona organelor genitale, fiind produsa si prin stimularea sexuala a sfarcurilor.  

8. Majoritatea oamenilor aleg cafeaua in locul sexului. Oamenii de stiinta au desfasurat, cu ajutorul a 7.000 de persoane, un studiu care a scos la iveala ca 51% din oameni ar putea rezista o perioada mai lunga fara sex decat ar putea rezista fara cafea.   

9. Visele erotice pot fi induse cu ajutorul pozitiei de somn. O cercetare a demonstrat ca persoanele care dorm cu fata in jos, cu mainile deaspra capului, au mai multe sanse sa viseze ca fac sex.  

CITESTE SI: Ce ii incanta pe barbati in timpul sexului? Afla mai multe

10. Un mar pe zi in alimentatie sporeste sansele unui orgasm. Potrivit unui unui studiu, femeile care mananca cel putin un mar pe zi au o viata sexuala mai buna. Fructul contine polifenoli si antioxidanti, care pot stimula fluxul sangvin, intensificand starea de excitatie. Acesta mai contine si phloridzin, o substanta care sporeste producerea de estrogen si care joaca un rol important in lubirifiere si cresterea libidoului. 


Sursa: adevarul