10 lucruri pe care nu le stiai despre orgasm

Simplu sau multiplu, a avea orgasm poate fi uneori o provocare. Iti dezvaluim cateva mistere legate de acesta.

Stimularea sexuala

Cu cat sunt mai multe saruturi si imbratisari la mijloc, cu atat vei deveni mai sensibila. 10-20 de minute de stimulare este media in care o femeie poate ajunge la orgasm.

CITESTE SI: De ce nu le mai plac barbatilor virginele?

Solutie: sexul oral

„Multe femei au probleme in a avea orgasm vaginal, fara stimularea clitorisului“, spune sexologul Leanna Wolf. Sexul oral rezolva problema.

Durata orgasmului

Este in jurul a 20 de secunde, timp in care ai contractii ritmice la aproape fiecare 0,08 secunde. Poti face ca aceste contractii sa devina mai puternice cu ajutorul exercitiilor Kegel.

Gemetele iti pot aduce un orgasm mai puternic

Exteriorizarea (gemetele) pe timpul contactului sexual poate fi cheia unui orgasm incredibil. In sexul tantric, sunetele inalte aduc energia sexuala la nivelul pieptului, gatului si capului, iar cele joase merg catre partea inferioara a corpului.

Multe femei mimeaza

Studiile arata ca 60% dintre femei pot primi un Oscar pentru performantele legate de mimare, iar 59% dintre barbati cred ca pot descoperi femeile care fac asta.

Unele femei nu pot avea orgasm

10-15 % dintre femei nu pot avea orgasm. Inainte de a te considera printre ele, asigura-te ca iti cunosti suficient corpul, ca nu te simti in nici un fel vinovata sau ca nu ai o problema de sanatate.

Anumite pozitii sunt mai prietenoase cu orgasmul

Doggie-style este una dintre pozitiile preferate de femei in obtinerea orgasmului pentru ca aceasta stimuleaza foarte bine punctul G si clitorisul.

Orgasmul te poate face mai vorbareata

Da vina pe oxitocina, un hormon eliberat de creier dupa orgasm.

Tinerete fara batranete

Persoanele care au in mod regulat orgasm traiesc mai mult pentru ca sunt mai putin stresate si au o rata scazuta in ceea ce priveste problemele cu inima, cancerul san sau endometrioza.

CITESTE SI: Cum fac femeile sex in functie de nationalitate. Vezi video

Poti avea un orgasm in stilul tau

Suna ciudat, dar este posibil sa-ti induci un orgasm mental. „E o combinatie de respiratie, fantezie si focus asupra propriei persoane“, spune terapeutul de sex Gina Ogden.

 

Sursa: csid