10 lucruri pe care NU trebuie sa le faci la metrou

Daca locuiesti in Bucuresti, sigur preferi sa mergi cu metroul, pentru ca este mult mai rapid si uneori mai putin aglomerat.

Pentru ca multi n-au nicio idee despre cum ar trebui sa se comporte la metrou, iata o lista cu lucruri pe care n-ar trebui sa le faci niciodata:

1. Nu ocupa mai mult de 1 loc

Daca este aglomerat si o doamna batrana ar vrea sa stea jos, dar tu te-ai gandit ca e mai important sa-ti tii geanta pe locul de langa tine, afla ca nu este tocmai frumos ceea ce faci. Incearca sa ocupi un singur loc.

2. Nu te rezema cu ce nu trebuie de bara

Oamenii se tin cu mana de bara respectiva, nu este chiar frumos si de bun simt sa te rezemi cu fundul de ea.

3. Nu-ti taia unghiile la metrou

Am vazut de cateva ori oameni care isi taiau unghiile la picioare la metrou. Are sens sa va povestim cat de prost gust este acest obicei?

4. Nu molfai merdeneaua daca e aglomerat

Daca este foarte aglomerat, nu e frumos sa incepi sa mesteci din merdeneaua aia pe care tocmai ti-ai cumparat-o si sa faci firmituri pe hainele oamenilor din jurul tau. Poti astepta cateva statii de metrou, nu-i asa?

5. Nu tipa la telefon

Stim ca nu mai poti astepta pana la statia ta pentru a tipa la iubitul tau/iubita ta, insa incearca. Poate ca in cele 5 minute de asteptare iti trec nervii si nu mai e cazul sa tipi deloc.

6. Nu te uita insistent la oameni

Nu prea ai ce face in metrou insa incearca sa nu te “holbezi” la cineva prea insistent pentru ca o sa-l faci sa se simta prost si nu e placut acest lucru. Incearca sa tii o carte la tine si sa citesti, daca ai de mers multe statii.

7. Nu manca seminte

Sigur, semintele sunt sanatoase dar ar fi mai bine daca le-ar “sparge” la tine acasa, in timp ce urmaresti un meci de fotbal.

8. Nu asculta muzica la maxim

De altfel, nici nu este foarte sanatos sa asculti muzica la maxim in casti plus ca, incepe sa fie deranjant pentru ceilalti care, poate, nu asculta acelasi gen muzical ca tine.

9. Nu uita sa folosesti un deodorant

Evident, nu uita sa faci asta niciodata, mai ales in timpul verii, mai ales daca mergi cu RATB-ul sau calatoresti cu Metrorex-ul. E de bun simt.

10. Nu exagera cu parfumul

In acelasi timp, nu te gandi ca parfumul tau este singurul care conteaza si nu exagera atunci cand te dai cu el. Sunt oameni alergici la parfumuri, n-ai vrea sa ucizi pe cineva la metrou.

Sursa foto