10 mituri despre viata sexuala

Internetul este o carte infinita de adevaruri, minciuni si povesti legate de viata sexuala. De aceea, in continuare vom evidenta cele zece mituri legate viata sexuala.

• Contactarea unei boli cu transmitere sexuala de la o toaleta comuna- mit. Bolile cu transmitere sexuala nu pot fi contactate de pe suprafetele de la toaleta pentru simplul motiv ca virusurile sau bacteriile nu pot supravietui in afara corpului o perioada indelungata. In schimb, incercati sa atingeti cat mai putine din suprafetele de la toaletele publice pentru ca puteti contacta o infectie usoara daca nu sunteti atenti.

CITESTE SI: Stii sa iti satisfaci iubitul? 4 semne ca NU esti buna la pat

• Sarcina nu poate aparea dupa primul contact sexual- mit. Atata vreme cat femeia si-a inceput viata sexuala, indiferent ca este prima data cand intretine relatii intime, indiferent ca este a zecea oara, daca sexul este neprotejat, femeia poate ramane insarcinata.

• Sarcina nu poate aparea in timpul menstuatiei- mit. Atat timp cat vorbim despre contact sexual neprotejat, vorbim despre aparitia unei sarcini. E drept, in timpul menstruatiei sarcina este putin probabil sa apara, insa nu este imposibil. Aceasta situatie depinde doar de perioada de ovulatie.

• Orice femeie trebuie sa efectueze testul Babes Papanicolau dupa implinirea varstei de 18 ani. Testul Babes Papanicolau se recomanda sa fie efectuat la trei ani de la primul contact sexual, indiferent de varsta femeii. Oricum, testul Babes Papanicolau se recomanda sa fie facut dupa varsta de 21 de ani.

• Pilula de a doua zi declanseaza un avort- mit. Pilula de a doua zi si pilula care declanseaza avortul sunt doua chestiuni total diferite.

• Pilulele contraceptive ingrasa- mit. Pilulele contraceptive duc de obicei la retinerea apei in corp, insa acest aspect difera de la femeie la femeie.

• Folosirea steriletului nu este o metoda sigura pentru adolescenti- mit. Steriletul reprezinta o metoda sigura pentru toate categoriile de varsta, cu atat mai mult cu cat persoana in cauza nu isi doreste copii o anumita perioada de timp. Desigur, aceasta metoda cotraceptiva nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

• Vaccinul impotriva virusului HPV previne aparitia cancerului de col uterin- mit. Vaccinul impotriva virsului HPV nu va proteja femeia impotriva cancerului de col uterin. Acest vaccin este pentru patru tipuri de tulpini, doua tulpini care declanseaza cancerul de col uterin si doua tulpini care provoaca aparitia anomaliilor.

CITESTE SI: 9 lucruri pe care le fac toate femeile in timpul unei partide de sex care nu le satisface

• Spalaturile vaginale sunt un mod corect si sanatos de a curate vaginul- mit. Trebuie stiut faptul ca vaginul are proprietatea de a se autocurata, iar spalaturile intravaginale pot provoca efecte nedorite. Spalaturile pot da peste cap echilibrul si pot cauza raspandirea infectiilor catre trompele uterine, uter si ovare.

 Sursa:euforia.tv