10 remedii naturale care te scapă de varice

Varicele apar atunci când valvele mici din interiorul venelor încetează să funcționeze corect. Venele sănătoase au un număr de valve minuscule care se deschid și se închid pentru a permite sângelui să circule ușor spre inimă într-o direcție. Dacă aceste valve se deteriorează sau se slăbesc, sângele curge înapoi, determinând umflarea și extinderea venelor.

Există mai multe cauze care pot provoca varice, cum ar fi: vârsta, greutatea, perioadele lungi de stat în picioare sau de ședere, sarcina, moștenirea genetică. În acest articol vă prezentăm cum pot fi tratate varicele acasă cu ajutorul unor remedii naturale.

1.Semințe de roșii

Semințele de roșii conțin acid salicilic care are proprietăți similare aspirinei și funcționează ca anticoagulant, pentru prevenirea cheagurilor de sânge și îmbunătățirea fluxului sanguin. În plus, roșiile sunt bogate în licopen, care se concentrează în membranele celulare și previn deteriorarea lipidelor din celulele noastre. Dacă se aplică pe piele în mod corect, reduc aspectul venelor deteriorate și influențează grosimea, rezistența și fluiditatea membranelor noastre, permițând absorbirea nutrienților și împiedicând intrarea toxinelor.

Pregătire și utilizare:

Se toacă 2 roșii în bucăți mici. (încercați să nu pierdeți niciuna dintre semințe). Puneți-le în blender câteva secunde până devin un amestec neted purificat. Aplicați atent pe piele de 3 – 4 ori pe zi, timp de cel puțin 2 luni.

2. Ulei de măsline

Creșterea circulației sângelui este esențială atunci când vine vorba de tratarea varicelor. Uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatorii, tonifiante și calmante care, după ce sunt absorbite prin piele, vor reduce dimensiunea venelor dilatate și mărite și vor activa fluxul sanguin. Uleiul de măsline are, de asemenea, un conținut ridicat de acizi grași esențiali, vitamina E și minerale. Datorită conținutului ridicat de acizi grași Omega-3, îmbunătățește circulația sângelui prin vene și restabilește funcția supapelor unidirecționale.

Pregătire și utilizare:

Adăugați ulei de măsline într-un bol și încălziți-l pentru a-l activa. Folosind un tampon de bumbac, masează-ți pielea cu ulei cald pentru câteva minute. Repetați această operațiune de două ori pe zi timp de cel puțin 2 luni.

Citeste articolul complet AICI.