11 LIBERALI absenteaza la votul pentru validarea lui UNGUREANU la sefia SIE

FOST PRESEDINTE PNL, CRIN ANTONESCU, ROCADA, PREZEIDENTIALE, KLAUS IOHANNIS, PRESEDINTELE ROMANIEI, CANDIDATURA, DISCUTIE, IPOTEZA

Un numar de 11 parlamentari PNL, printre care Crin Antonescu si Varujan Vosganian, nu si-au inregistrat prezenta la plenul Parlamentului dedicat validarii lui Mihai-Razvan Ungureanu la conducerea SIE.

Potrivit listelor de prezenta, de la PNL nu si-au inregistrat prezenta Crin Antonescu, Ben-Oni Ardelean (invoit), Lucian Iliescu, Steliana Miron, Varujan Vosganian, Adrian Oros, Valentin Rusu, Marin Almajanu, Elena Uioreanu, Mircea Lubanovici si Daniel Zamfir.

”Sunt lucruri simple care pentru mine sunt de neclintit. In acest caz, presedintele Romaniei are dreptul sa faca ce propunere doreste si nici nu este intr-o situatie foarte delicata facand aceasta propunere. De asemenea, este dreptul oricarui partid, in speta PNL, de a lua decizii de vot si de a lua sanctiuni disciplinare cand aceste decizii nu sunt respectate de catre membrii de partid. Dar este dreptul meu individual de senator sa ma pot privi in oglinda (…) Decizia mea este destul de clara, destul de discreta. Eu nu pot vota aceasta propunere”, a afirmat Antonescu luni seara, potrivit Mediafax.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, ca, in cazul in care parlamentari liberali vor absenta nemotivat la votul in plenul reunit pentru Mihai-Razvan Ungureanu, propus de presedintele Iohannis la sefia SIE, se vor aplica sanctiuni impotriva acestora, insa a sustinut ca nu are motive sa creada ca acest lucru se va intampla.

El a precizat ca cinci parlamentari vor absenta motivat — trei cazuri medicale, iar doi liberali sunt plecati in strainatate. 

CITESTE SI: ORBAN: Nu am motive sa cred ca liberalii vor ABSENTA NEMOTIVAT la votul in cazul lui Ungureanu