13 ani de la moartea lui CATALIN HILDAN: “Cainii” il comemoreaza astazi pe UNICUL CAPITAN

Astazi se implinesc 13 ani de la moartea lui Catalin Hildan, fostul jucator al echipei Dinamo Bucuresti, care si-a pierdut viata pe terenul de fotbal in anul 2000.

Ziua de 5 octombrie este una de doliu pentru clubul Dinamo. In urma cu 13 ani, pe un teren de fotbal din Oltenita, Catalin Hildan se stingea din viata in timpul unui meci amical. Verdictul medicilor: anevrism cerebral. Mijlocasul a trecut atunci in nefiinta, dar a ramas pe vecie in inimile suporterilor “cainilor”, care si-au denumit peluza din care asista la meciuri dupa numele “Unicului Capitan”, scrie prosport.ro

Site-ul www.fcdinamo.ro aminteste cum, in 2000, anul in care s-a produs tragedia, Catalin Hildan suferise o cadere in timpul unui antrenament al nationalei Romaniei, pentru care a bifat opt jocuri. Acesta i-ar fi spus atunci fratelui sau, Cristi, ca mai bine moare pe teren decat sa se retraga. Pe 5 octombrie 2000, fatalitatea avea sa se petreaca. Dinamo avea amical la Oltenita, iar dupa prima repriza secundul Cornel Talnar a vrut sa-l scoata din teren pe Hildan. Mijlocasul l-a convins totusi sa nu faca acest lucru: “Sunt in forma, vreau sa mai joc. Daca obosesc, o sa fac semne sa ma schimbati”, i-ar fi spus fotbalistul lui Talnar. Nu a mai apucat insa, iar in minutul 74 Hildan se prabusea pe teren si isi dadea ultima suflare a unei vieti si a unei cariere traite din plin.

Sursa foto: prosport.ro