17 COPII de la o scoala din PITESTI, internati cu TOXIINFECTIE ALIMENTARA. In jur de 180 de elevi au servit masa la cantina scolii. UPDATE

Directia de Sanatate Publica (DSP) si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au declansat duminica o ancheta epidemiologica, dupa ce 14 copii de la o scoala din municipiul Pitesti au fost internati in ultimele zile cu toxiinfectie alimentara, transmite Agerpres.

UPDATE 14:02: Numarul copiilor din Pitesti, elevi la aceeasi scoala, care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara a crescut la 17, anunta Digi24.

Directorul scolii unde mai multi copii s-au imbolnavit: In jur de 180 de elevi au servit masa joi

Directorul Scolii nr. 16 “Ion Luca Caragiale” din Pitesti, Alin Vlad, spune ca intre 150 si 180 de elevi au servit, joi, la after-school, mamaliga cu branza si pulpe de pui, mancarea fiind pregatita in cadrul unitatii de educatie.

Alin Vlad a declarat duminica ca autoritatile fac, la ora transmiterii acestei stiri, un control la scoala.

“A ajuns si bucatareasa, care era la Cozia, si a prezentat documentele. Au fost prelevate probe si se semneaza procesele verbale”, a afirmat directorul Scolii nr. 16 “Ion Luca Caragiale” din Pitesti.

Acesta a adaugat ca de opt ani de cand lucreaza la scoala nu au fost niciodata probleme.

“Mancarea se pregateste aici, in fiecare dimineata. Vin doamnele la ora 5.00 si gatesc. Mancarea este servita in pauza de la 12.50 – 13.00. Ultima data cand au mancat la after-school elevii a fost joi. Este vorba despre 150 – 180 de copii care au mancat in unitate mamaliga cu branza si smantana si pilaf cu piept de pui la gratar. Nu stim de la ce s-au imbolnavit. Asteptam rezultatele anchetei”, a declarat Alin Vlad.

Stire initiala

Potrivit reprezentantilor Spitalului de Pediatrie Pitesti, copiii cu varste intre sapte si noua ani, care prezentau diverse simptomatologii, sunt in stare stabila, doi dintre ei fiind transferati la Sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti.

Prefectul Cristian Soare a anuntat ca, potrivit primelor concluzii ale verificarilor efectuate in acest caz, este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfectia alimentara. Simptomele au aparut dupa ce copiii, toti inscrisi la after-school, au consumat alimente preparate la cantina unitatii de invatamant.

Inspectorii DSP si DSVSA au declansat o ancheta epidemiologica la cantina unde au fost preparate alimentele consumate de copii.

Sursa foto: roportal