16 probleme pe care doar adolescentii cu parinti ULTRA protectori le inteleg

Adolescenta este una dintre cele mai frumoase perioade ale vietii, cand experimentam o groaza de trairi, cand ne facem prieteni si ne indragostim. Dar nu toti au norocul sa aiba si parinti intelegatori, care sa nu le strice mereu planurile cu reguli exagerate sau sa nu le verifice fiecare miscare.

Iata 16 probleme pe care doar adolescentii cu parinti ultra protectori le inteleg.

1.Cand vrei sa mergi undeva cu prietenii trebuie sa dai explicatii despre fiecare persoana din grup, sa prezinti traseul detaliat, tot ce aveti de gand sa faceti. Ai putea chiar sa le ceri amicilor sa dea si o proba de ADN. Preventiv…

2.Incearca sa-ti impuna reguli de vestimentatie…

3…. si alte cateva: fara tutun, fara alcool, fara sex, fara telefon, fara opinii despre ce cariera vrei, fara… pretentia de a face ce vrei TU cu viata ta.

4.Niciunul dintre prietenii tai nu e suficient de bun. Mai bine petreci timpul cu verisoara ta care are 10 pe linie si nu iese niciodata din cuvantul parintilor. Poate inveti si tu ceva…

5.Nu ai idee cum fac, dar afla mereu lucrurile pe care le faci, cu cine, cand… Or avea un part time ca spioni?

6.Chiar daca incerci sa te razvratesti, au ei grija sa-ti treaca si sa faci tot ca ei.

7.Pentru ca, nu uita, au fost cool cand te-au lasat sa mergi la film cu prietenii fara sa-si ia bilete si ei la cateva randuri in spate.

9.Sunt atat de protectori incat nici nu le trece prin cap sa aiba discutia “aceea” cu tine. Asa ca trebuie sa te descurci singur, doar nu le poti cere sa faca rau propriului copil…

10.Parintii parca au un detector de mirosuri dubioase. Altfel nu se explica faptul ca au simtit mirosul tigarii fumate acum 2 saptamani cu prietenii.

11.Daca nu raspunzi la telefon timp de 10 minute, lista ta de apeluri are deja 27 de apeluri pierdute.

12.Iar tu reactionezi si suni repede inapoi, ca sa nu intre la idei.

13.Prea tarziu, deja au incercat sa-i contacteze pe toti prietenii ale caror numere de telefon te-au fortat sa le treci pe lista de pe frigider.

14.Cand incerci sa-i convingi sa te lase sa faci ceva amintindu-le ca au fost si ei ca tine…

15… raspunsul e tot NU. Tocmai pentru ca au fost si ei ca tine si ei stiu mai bine.

16.Drept pentru care prietenii de multe ori nici nu te mai invita sa iesiti, pentru ca oricum nu o sa poti. Iar tu iti petreci timpul incercand sa gasesti solutii pentru a cadea la pace cu ei.

 Sursa:zutv