17 PRIMARI PDL din judetul DAMBOVITA si-au anuntat intentia de a trece la PSD

Un numar de 17 primari PDL din localitati ale judetului Dambovita si-au anuntat intentia de a pleca de la PDL la PSD, multi dintre acestia participand, de altfel, de mai multa vreme la actiuni politice ale social-democratilor.

Mai multi consilieri locali, consilieri judeteni, viceprimari, dar si 17 primari din Dambovita si-au anuntat intentia de a se inscrie in PSD in perioada prevazuta de ordonanta care le da posibilitatea sa treaca de la un partid la altul fara a-si pierde mandatul, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, care detine si functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.

Acesta a spus ca deocamdata alesii locali nu s-au inscris oficial, dar participa la actiuni politice ale PSD de mai mult timp.

CITESTE SI: MARIUS STAN, primarul GALATIULUI, a trecut de la PNL la UNPR 

”In urma cu un an si jumatate mai multi primari din Partidul Democrat Liberal au declarat ca se alatura echipei pe care o am eu la nivelul judetului, echipa Partidului Social Democrat, si au participat la activitati de natura politica sau administrativa in judet. La momentul acesta nu exista nici un primar din PDL care sa se fi inscris oficial, pentru ca toti au asteptat actul normativ care a fost publicat in cursul zilei de ieri (marti – n.r.). Dar sunt 17 primari care si-au reafirmat intentia de a se alatura Partidului Social Democrat si am declarat public ca-i primesc si ca-i primim in PSD pe toti cei care cred ca drumul lor politic este alaturi de noi. In sensul asta am fost contactat si de viceprimari si de consilieri locali si procesul este in derulare” a afirmat Adrian Tutuianu.

Liderul PSD Dambovita a mai spus ca inscrierea acestor alesi locali in PSD va fi prezentata ”la momentul potrivit”, in cadrul unei ”actiuni publice”.

Cea mai recenta actiune politica a PSD Dambovita la care au participat si unii dintre primarii alesi sub sigla PDL este Comitetul Executiv al organizatiei judetene, care s-a desfasurat luni in localitatea Aninoasa.

Presedintele PDL Dambovita, deputatul Iulian Vladu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, cu cateva ore inainte ca ordonanta care permite trecerea alesilor locali de la un partid la altul sa fie publicata in Monitorul Oficial, ca se asteapta ca 16 sau 17 primari sa paraseasca PDL Dambovita.

Iulian Vladu a acuzat ca asupra acestor primari se fac presiuni si ca unii dintre ei sunt chiar santajati pentru a se inscrie in PSD. Intrebat cine face presiuni asupra primarilor, Vladu a raspuns ca este vorba despre unii lideri locali din PSD din judetul Dambovita.

In acest context, Iulian Vladu a dat exemplul primarului din comuna Iedera, spunand ca firma fiului acestuia, care opereaza un gater in judet, a fost controlata zilele trecute de Garda de Mediu si amendata cu 30.000 de lei. Vladu a spus ca reprezentantii PSD i-au sugerat sa se inscrie in acest partid, promitandu-i ca ulterior fiul sau va putea contesta amenda, iar contestatia va fi admisa.

Primarul comunei Aninoasa, Vasile Breazu, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere cu privire la afirmatiile liderului PDL Dambovita, insa presa locala a relatat ca primarul din Iedera ar fi confirmat ca firma fiului sau a fost amendata, mentionand ca nu se fac presiuni asupra sa si ca nu s-a ”plans” nimanui despre acest lucru.

In prezent, PSD are 38 de primari in Dambovita, unde sunt 89 de localitati.

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata marti in Monitorul Oficial.

Alesii locali care isi vor schimba formatiunea, in termenul de 45 de zile prevazut de OUG care permite migratia alesilor locali, o vor putea face o singura data, ordonanta prevazand si ca optiunea este pentru partid, organizatie a minoritatilor nationale sau statut de independent.

CITESTE SI: IOHANNIS si BLAGA au discutat despre OUG privind migratia alesilor cu ambasadorii UE 

“Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) si art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti, isi pot exprima in scris si o singo singura data optiunea cu privire la partidul politic, organizatia minoritatii nationale din care doresc sa faca parte sau sa devina independenti, fara ca alesii locali respectivi sa-si piarda calitatea dobandita in urma alegerilor”, se arata in ordonanta de urgenta.

Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns si la Senat, prima Camera sesizata pentru dezbaterea actului normativ.

Secretarul general al Senatului, Ion Vargau, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca actul normativ a fost inregistrat la Secretariatul general al institutiei, urmand sa intre in parcursul legislativ. Astfel, proiectul legii de aprobare a OUG va fi inscris pe ordinea de zi a Biroului Permanent, care il va distribui spre dezbatere comisiilor de specialitate, acestea urmand sa elaboreze raportul ce va fi supus ulterior votului plenului.

Dupa votul in plenul Senatului, actul normativ va fi transmis Camerei Deputatilor, care are competenta decizionala. Ordonanta de urgenta se considera intrata in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial, fiind indeplinita si prevederea de depunere la Camera competenta.

Sursa foto: realitatea.net