200 de oameni au protestat la Pungesti

Anul 2014 a inceput cu un nou protest la Pungesti. Aproximativ 200 de persoane manifestand joi in fata Primariei impotriva primarului comunei.

Peste 200 de persoane, majoritatea localnici, au protestat, joi dupa-amiaza in fata primariei din localitatea vasluiana Pungesti fata de primarul din localitatea care a concesionat propriul teren catre compania Chevron in vederea explorarii gazelor de sist in zona Silistea, scrie mediafax. Mitingul organizat de mai multi activisti de mediu cu sprijinul localnicilor, a fost indreptat impotriva primarului Vlasa, protestatarii scandand lozinci la adresa edilului, precum: „Mircea Vlasa de sarbatori, sa-ti Dumnezeu sa mori” si „Toata lumea vrea sa stie, pe Mircea Vlasa pe nasalie”.

„Oamenii nu au facut nimic altceva decat sa-si exprime naduful. Protestul a durat aproximativ jumatate de ora, insa pentru a ajunge de la Silistea, unde este noua tabara de rezistenta, pana la Pungesti ne-a luat o ora si jumatate, desi e o distanta de doar un kilometru. Am fost nevoiti sa ocolim pe dealuri, departe de locatia unde Chevron isi desfasoara activitatea, pentru ca ne-a fost interzis accesul de catre Jandarmerie pe drumul judetean ce leaga Silistea de Pungesti”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Marius Ignat, unul dintre protestatari.

Potrivit sursei citate in zona ar mai fi prezenti aproximativ 150 de jandarmi, o treime dintre acestia insotindu-i in permanenta pe protestatari in cursul zilei de joi.

Sursa foto: realitatea.net