200 de TURISTI ROMANI au fost evacuati din Albena

Circa 200 de TURISTI ROMANI au fost evacuati din hotelurile din statiunea Albena si cazati in alte hoteluri dupa INUNDATIILE grave care au lovit litoralul bulgaresc, a declarat ministrul Turismului, Florin Jianu la B1 TV.

In urma INUNDATIILOR sase hoteluri din Albena au fost grav afectate de INUNDATII. Sute de TURISTI, inclusiv ROMANI, au fost evacuati de pe litoralul bulgaresc. Joi seara, o furtuna violenta a maturat orasul Varna si partea de nord-est a Bulgariei. In total potrivit AFP, 14 oameni si-au pierdut viata si alte trei persoane sunt in continuare date disparute dupa INUNDATIILE care au lovit nord-estul Bulgariei, cel mai afectat fiind orasul Varna, port la Marea Neagra, lovit de viitura.

Citeste si: TURISTI ROMANI BLOCATI IN BULGARIA, DIN CAUZA INUNDATIILOR

Autoritatile au decretat stare de catastrofa naturala in orasul Varna, in regiunea Dobrici din nord-est si in cateva localitati din centrul tarii.

In statiunea Albena, situata la nord de Varna, 1.200 de TURISTI, printre care cetateni germani, rusi si britanici, au fost evacuati cu ajutorul camioanelor si elicopterelor, dupa ce hotelurile in care erau cazati au fost INUNDATE.

“Dupa-masa ne-au stramutat la alt hotel, pentru ca aici s-a oprit curentul. Si in cantina si in restaurant era apa pana deasupra genunchiului. A crescut apa din ora in ora. A ajuns la un metru jumate pe aleea de la hotel. In capatul statiunii am inteles ca e un hotel care a inceput sa o ia la vale”, a declarat un TURIST ROMAN pentru Digi 24.
Autoritatile bulgare au declarat zi de doliu national pentru luni, 23 iunie. 

GUVERNUL II AJUTA PE SINISTRATII ROMANI DIN STATIUNEA BULGAREASCA ALBENA

Sursa foto: digi24.ro