2010 in imobiliare: Cea mai buna luna pentru a vinde o casa va fi februarie

nbsp;

Sa pui o casa la vanzare in acest climat sumbru poate parea cel putin o idee nebuneasca, daca nu esti constrans sa o faci.

De obicei, in lunile de iarna numarul tranzactiilor este net inferior oricarei alte perioade a anului chiar si in perioade de boom. Cu toate acestea, expertii estimeaza ca in 2010 vanzarile de case vor debuta mai devreme de inceputul primaverii. Pe ce se bazeaza?

La nivel international, pentru a evita competitia, proprietarii isi vor lista locuintele inca de la inceputul lunii ianuarie, evident la preturi mai mici. Analistii imobiliari se asteapta ca majoritatea cumparatorilor motivati sa profite de aceste oferte. (…)

In America, 2009 a fost de departe cel mai atipic an din ultima decada. Toamna, cand vanzarile scad de obicei, a fost cea mai aglomerata perioada din punct de vedere al tranzactiilor incheiate de-a lungul anului, pe fondul scutirii taxelor pentru cumpararea primei locuinte, facilitate in valoare de 8.000 de dolari. Termenul limita pentru a beneficia de aceasta scutire a fost setat initial pe 30 noiembrie.

Vanzarile din primele luni ale lui 2010 vor fi impulsionate tot de aceasta scutire de 8.000 de dolari, masura prelungita pana la 30 iunie 2010. Insa, pentru a intra in program, cumparatorii trebuie sa isi gaseasca locuinta pana la sfarsitul lui aprilie, fapt ce va accelera vanzarile in lunile de iarna.

Citeste mai mult pe money.ro