2015: CEL MAI CALDUROS AN DIN ISTORIE

prognoza meteo, luna iulie 2016, vreme calduroasa, disconfort termic, indice temperatura-umezeala, prag critic, anm

Specialistii anunta ca 2015 este CEL MAI CALDUROS AN din ISTORIE si ca va trebui sa ne obisnuim cu VERI CANICULARE pentru ca in urmatorii ani este posibil sa avem parte tot de veri cu 40 de grade si putine ploi.

In prezent, trei tari europene se afla sub COD ROSU de CANICULA, in timp ce ROMANIA este sub avertizare COD PORTOCALIU de CANICULA pentru 48 de ore. De asemenea, a fost CEA MAI CALDA LUNA de IUNIE din ultimii 135 de ani.

CITESTE SI: COD PORTOCALIU de CANICULA si DISCONFORT TERMIC ACCENTUAT in 7 judete 

In tara, CANICULA se mentine si in luna august, anunta meteorologii, iar la nivelul Europei se inregistreaza in continuare temperaturi de 40 de grade. In acelasi timp, Serbia, Ungaria si Croatia sunt si acum sub COD ROSU de CANICULA.

In aceste conditii, agricultorii privesc cu ingrijorare spre culturile distruse de canicula, in timp ce Patriarhia cere credinciosilor sa se roage pentru ploaie.

CITESTE SI: COD PORTOCALIU de CANICULA in BUCURESTI si 19 JUDETE, SAMBATA si DUMINICA 

Meteorologii au emis, pentru sambata, avertizare de COD PORTOCALIU de CANICULA si DISCONFORT TERMIC ACCENTUAT, pentru judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui si Galati, precum si zona de campie a judetelor Bacau si Vrancea, iar pentru restul teritoriului, cu exceptia unui numar restrans de judete din centrul si nordul tarii, va fi in vigoare o atentionare COD GALBEN de CANICULA.

Sursa foto: jurnalul