Norica Nicolai vrea sa ramana in ALDE: Nu as vrea sa vindem pe pret mic PNL

Norica Nicolai vrea sa ramane in ALDE: Identitatea acestui partid este prima noastra preocupare

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a vorbit, sambata, in cadrul congresului liberal, despre parasirea de catre partid a grupului ALDE din Parlamentul European, spunand ca atunci cand ai fost alaturi de o “familie” care te-a sustinut, “nu ai voie sa ii spui la televizor ca divortezi”. 

“Suntem la al 18-lea congres, si sunt sigura ca toti si cei care sunt ascultati si cei care nu ascultati, sunteti interesati ca acest partid sa aiba multe congrese inainte. Identitatea acestui partid este prima noastra preocupare”, a spus Norica Nicolai.

Ea i-a multumit lui Mircea Ionescu Quintus pentru ca a impus acel amendament care vorbeste despre identitatea liberala, si a aratat ca isi doreste nu doar sa se vorbeasca despre identitatea, istoria acestui partid intr-un viitor statut, ci ca doctrina liberala, istoria liberala, sa fie si doctrina unui viitor partid.

Afla aici detalii din Congresul PNL

“Altfel, suntem la vorbe, iar faptele sper sa nu contrazica aceste vorbe”, a continuat ea.

Norica Nicolai a vorbit si despre dezafilierea PNL-ul de grupul ALDE din Parlamentul European si a dat exemplul unei declaratii a lui Sorin Frunzavere, care saluta, la un moment da aderarea PNL la ALDE. “Cred ca domnul Frunzaverde, care se bucura in acel moment, s-a aflat totdeauna prin detasare la PNL si va fi unul dintre oamenii care se va intoarce acasa o data cu marea fuziune”, a spus Nicolai despre Sorin Frunzaverde.

Potrivit acesteia, optiunea politica la afliliere a unui partid ramane nu doar de doctrina ci si o optiune de onoare.

Klaus Iohannis este noul presedinte al PNL

“Cand ai fost alaturi de o famile care te-a sustinut pe tine, ca partid, si pe cei 7 milioane de romani acuzati de lovitura de stat (..) nu ai voie sa ii spui la televizor ca divortezi, pentru ca, din pacate, si aici, politicia de televizor a distrus legatura dintre cetatean si partide”,a spus Nicolai.

Norica Nicolai a mai spus: “Putem vorbi despre un mare proiect al dreptei. Cine isi asuma raspunderea pentru deviajul de stanga din USL? Nu noi, stimati colegi? De ce a trebuit sa facem o halta intre o doctrina de stanga pentru a ne intoarce la dreapta. Raspunsul trebuie sa il dam tot noi”.

Ea a aratat ca rezultatul de 15% de la alegeri este doar meritul primarilor din tara.”Rezultatul e al vostru, nu al conducerii partidului, care a esuat in marile orase, si care si-a dat demisia pentru aceasta. De aceea suntem astazi intr-un congres”, a adauga ea.

Norica Nicolai a vorbit si despre PDL, spunand ca atunci “cineva te ajuta sa treci puntea spre iad, nu cred ca merita sa stai cu el la masa” si a adaugat ca trei ani, PNl a castigat alegerile vorbind despre modul in care guvernul Boc a taiat pensiile si cum a batjocorit romanii.

“Ce le veti spune cand Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutru, Theodor Stolojan,oameni care au tradat acest partid, sunt astazi la masa cu noi?”, a mentionat Norica Nicolai.

Ea si-a exprimat convingerea ca “sunt liberali care vor servi cu demnitate si onoare cetateanul, si nu grupurile de interese, care vor proteja aceasta tara si nu o vor vinde”.

“Nu as vrea sa vindem pe pret mic PNL, care este partidul istoriei romanesti”, a mai comentat Norica Nicolai.