25 de ani de la moartea parintelui ARSENIE BOCA

arsenie boca

Vineri, 28 noiembrie, va avea loc slujba de pomenire a parintelui ARSENIE BOCA, la 25 de ani de la moartea acestuia. Peste 10.000 de oameni sunt asteptati la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara.

Pregatirile pentru acest moment au inceput de joi, peste o suta de jandarmi, politisti si pompieri urmand sa asigure, timp de doua zile, masurile de ordine si siguranta publica necesare pentru un asemenea moment.

“Masurile adoptate de jandarmi, alaturi de politisti, reprezentantii ISU Hunedoara si cei ai Serviciului Judetean de Ambulanta, vor viza asigurarea unui climat de ordine si siguranta pentru toti credinciosii care vor sosi la Manastirea Prislop“, a declarat joi purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Hunedoara, Andrada Pop.

Conform masurilor anuntate, pe drumul care duce spre Manastirea Prislop vor fi prezente mai multe echipaje ale Politiei Rutiere. Soferii sunt rugati sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si sa parcheze autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a nu bloca soseaua ingusta din zona.

In incinta manastirii, jandarmii vor asigura ordinea publica pe timpul slujbei religioase si vor realiza dispozitive de indrumare a credinciosilor pe timpul pelerinajului la mormantul parintelui ARSENIE BOCA

“In acest sens, jandarmii recomanda participantilor la aceasta manifestare religioasa sa respecte precizarile organizatorilor si ale fortelor de ordine, sa nu incurajeze cersetoria prin oferirea de bani sau bunuri celor care apeleaza la mila publicului”, a mentionat Andrada Pop, potrivit Agerpres.

In cazul in care observa producerea unor fapte antisociale, cetatenii se pot adresa direct jandarmilor si politistilor aflati in dispozitivele de ordine publica sau pot solicita sprijin la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112.

ARSENIE BOCA (n. 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), parinte ieromonah, teolog si artist plastic (muralist) ortodox roman, a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop, unde datorita personalitatii sale veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hartuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, inchis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, inchis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si la Oradea. A pictat biserica din Draganescu (la 25 Km de Bucuresti).

ARSENIE BOCA este considerat de catre unii din ucenicii sai ca fiind cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. La mormantul sau de la Manastirea Prislop din Tara Hategului, se perinda zilnic sute de pelerini.

Sursa text si foto: romaniatv.net