25 martie, Ziua Politiei Romane: Cadouri speciale din partea Ambasadei Cehiei

Politistii din Romania au, marti, motiv de sarbatoare. 25 martie este ziua lor. Cu aceasta ocazie, ambasadorul Cehiei  in Romania, Jiri Sitler, le-a oferit medaliile de Onoare ale Politiei Republicii Cehe.

“Ne-am adunat aici, in ajunul Zilei Politiei Romane, pentru a va multumi tuturor pentru colaborarea cu Republica Ceha. Majoritatea dintre dvs ati fost evidentiati in lupta impotriva criminalitatii organizate, a traficului de droguri, cautarea persoanelor disparute.

Pentru mine este o onoare ca pot sa va inmanez medalia Politiei cehe si sa apreciez in acest fel excelenta colaborare intre structurile de securitate si fortele noastre”, a afirmat ambasadorul Jiri Sitler.

Presedintele Politiei Republicii Cehe, generalul de brigada Martin Cervicek, a acordat in ziua de 29 octombrie 2013 medalii de onoare si procuroarei Camelia Maria Stoina, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) — pentru sprijinul excelent si perseverent acordat activitatilor Politiei Republicii Cehe si organelor judiciare la solutionarea cererilor de comisie rogatorie ale institutiilor cehe in legatura cu lupta impotriva criminalitatii organizate, comisarului sef de politie Bogdan Budeanu, seful Serviciului de Combatere a Migratiei Ilegale la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera — pentru cooperarea exemplara de lunga durata cu organele Politiei Republicii Cehe, comisarului sef de politie Claudiu-Vasile Cucu, director adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Inspectoratul General al Politiei Romane — pentru sprijinul excelent si perseverent acordat cooperarii politienesti dintre Romania si Republica Ceha, indeosebi in domeniul luptei impotriva criminalitatii organizate internationale si traficului de droguri. lui Alexandru Stoian, ofiter consular, Sectia Consulara a Ambasadei Republicii Cehe la Bucuresti — pentru sprijinul excelent si perseverent acordat organelor Politiei Republicii Cehe in cadrul cooperarii cu Politia Romana.