AVION DOBORAT UCRAINA: Kiev-ul va solicita ca REPUBLICILE SEPARATISTE sa fie considerate drept “ORGANIZATII TERORISTE”

AVION DOBORAT UCRAINA: Kievul vrea ca republicile separatiste autoproclamate Donetk si Lugansk sa fie considerate drept “ORGANIZATII TERORISTE” de catre comunitatea internationala si pregateste cereri in acest sens.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Pregatim demersuri juridice la nivel international pentru ca asa-zisele republici populare Donetk si Lugansk sa fie recunoscute drept ORGANIZATII TERORISTE”, a subliniat presedintele ucrainean Petro Porosenko in cursul unei intrevederi cu ministrul olandez de Externe Frans Timmermans.

AVION DOBORAT UCRAINA: “Teroristii trebuie anchetati”, a continuat Porosenko, referindu-se la avionul malaysian doborat joi deasupra teritoriului ucrainean.

O suta nouazeci si doua de persoane dintre cele 298 aflate la bordul avionului doborat erau cetateni olandezi.

AVION DOBORAT UCRAINA: Presedintele ucrainean a deplans faptul ca inspectorii internationali prezenti la locul prabusirii sunt impiedicati de catre separatisti sa colecteze probe.

“Aceasta situatie este inacceptabila”, a apreciat Porosenko.

AVION DOBORAT UCRAINA: Autoritatile de la Kiev si de la Kuala Lumpur au denuntat sambata distrugerea unor indicii la locul prabusirii, aratandu-se astfel ingrijorate in legatura cu eventualele dificultati ce ar urma sa apara in cursul anchetei.

Sursa foto: bussinesinsider.com