Turcia: Cel putin 12 MORTI in urma unor manifestatii prokurde

Cel putin 12 persoane AU MURIT, marti, in urma unor manifestatii prokurde violente din Turcia, organizate pentru a denunta refuzul Guvernului de la Ankara de a interveni militar impotriva JIHADISTILOR care vor sa ocupe orasul sirian Kobane, anunta presa turca.

Mai multe persoane au fost RANITE in cursul acestor confruntari, care au provocat pagube materiale semnnificative in mai multe orase ale tarii, precizeaza presa din Turcia.

Citeste si: JIHADISTII DIN STATUL ISLAMIC SE APROPIE DE TURCIA

Cinci persoane AU MURIT la Diyarbakir, “capitala” kurda a Turciei, trei si-au pierdut viata la Mardin, doua la Siirt, una A MURIT la Batman si una la Mus, toate aceste localitati fiind situate in sud-estul tarii.

Alte incidente s-au produs in orasele mari ale tarii, in special la Istanbul si Ankara, unde politia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii prokurzi.

Aproximativ 400 de oameni AU MURIT, in ultimele trei saptamani, in luptele din jurul orasului Kobane, iar aproximativ 160.000 de sirieni au parasit zona.

Citeste si: TERORISTII DE LA STAT ISLAMIC FOLOSESC MUNITIE FABRICATA INCLUSIV IN ROMANIA

In ultimele zile, grupul TERORIST STAT ISLAMIC a ocupat trei cartiere ale orasului sirian kurd Kobane, o zona strategica situata la frontiera cu Turcia.

Sursa foto: romanialibera.ro