29% dintre liber profesioniști doresc să fie plătiți în crypto monede

Potrivit unui sondaj realizat de Humans.net, o platformă de recrutare a locurilor de muncă, 29% dintre liber profesioniști ar prefera să fie plătiți în crypto monede în dauna sistemelor vechi și a băncilor.

Sondajul, care a acoperit 1100 de liber profesioniști din S.U.A., a dezvăluit că 18% dintre respondenți ar dori să primească toate plățile în crypto monede, în timp ce 11% ar prefera să primească o parte din plățile lor folosind active digitale. Respondenții studiului au fost aleși în mod aleatoriu de pe piața independentă din S.U.A. și niciunul dintre respondenți nu a dezvăluit niciun interes deosebit față de crypto monede înainte de sondaj.

De ce ar folosi liber profesioniștii Crypto?

Liber profesioniștii primesc de multe ori plăți transfrontaliere de la angajatorii lor, deoarece cele mai multe lucrări pentru companiile de peste mări și țări. În prezent, există un număr limitat de alternative cu care persoanele care desfășoară activități independente pot primi platformele de compensare – remitențe, cum ar fi Western Union, platformele online fintech, cum ar fi PayPal, și transferurile bancare bancare.

Citește și: CU FIECARE ZI ÎN CARE NU MOARE, BITCOIN ESTE TOT MAI APROAPE DE A DEVENI AUR DIGITAL

TransferWise rămâne cel mai eficient sistem de plăți pentru persoanele care desfășoară activități independente, deoarece elimină transferurile bancare cu taxe minime de tranzacție. Dar, TransferWise, platforma de miliarde de dolari, poate fi foarte impracticabilă și în țările cu controale stricte de capital. Coreea de Sud, de exemplu, nu permite companiei TransferWise să elibereze mai mult de 1.000 de dolari pe zi și 20.000 de dolari pe an. PayPal taxele de tranzacție sunt prohibitive pentru mulți lucrători independenți.

PayPal și Western Union percep taxe mari de conversie în intervalul de la cinci la zece la sută. Prin urmare, dacă un freelancer urmează să primească 5000 de dolari ca indemnizație lunară de la un angajator, aproximativ 250 de dolari ar fi cheltuite ca taxă de tranzacție. În S.U.A., PayPal percepe o taxă de 2,9 la sută plus o taxă fixă ​​de 0,3 dolari, dar pentru utilizatorii internaționali, taxa crește semnificativ în funcție de locație.

Crypto monedele majore precum Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) permit freelancerilor să primească plăți aproape instantaneu cu taxe reduse, în special cu plăți mari. În cazul sistemelor vechi, este ușor să procesați plăți mici. Dar, odată ce mărimea plății depășește 10.000 $, sunt implicate documentele și este necesară o perioadă riguroasă de verificare.

Pe 17 noiembrie, Binance, cel mai mare schimb valutar de crypto monede din lume, a trimis 600 de milioane de dolari cu o taxă de 7 USD. În mod ipotetic, deși cel mai probabil nu ar fi posibil să trimiteți 600 de milioane de dolari pe PayPal, dacă un utilizator va trimite această sumă pe platformă, o taxă de cinci procente ar duce la o taxă de 30 de milioane de dolari, spre deosebire de 7 dolari din rețeaua de blocuri Bitcoin .

Deci, de ce nu Crypto?

O componentă a crypto monedelor care rămâne încă slabă este adoptarea comerciantului. Este dificil să ieși și să cheltuiești Bitcoin la cafenele, restaurante și magazine. Ca atare, în mod realist, majoritatea persoanelor ar trebui să folosească Bitcoin pentru a acoperi cheltuielile de zi cu zi și necesitățile cum ar fi hrana, chiria și facturile de utilități.

În regiuni precum Coreea de Sud și Japonia, în care este ieftin și rapid să se retragă Bitcoin din schimburi în conturi bancare cu o taxă mai mică de 1 USD, plățile prin criptocuritate pot fi practice. Cu toate acestea, în țări cum ar fi India, unde schimburile nu sunt capabile să funcționeze din cauza unor cadre de reglementare neclare, poate fi o provocare pentru persoanele care desfășoară activități independente să accepte crypto monedele în dauna monedei fiat.