3 moduri unice prin care iti stimulezi libidoul

Toate cuplurile intampina, dupa un anumit timp, problema: cand libidou nu e, nimic nu e. Si, inevitabil, incep intrebarile (“oare nu il mai iubesc?” “oare nu ma mai atrage?” “s-a stins flacara dintre noi doi?”) si odata cu ele nelinistea, nefericirea, poate chiar starea de depresie.

Ceea ce ar trebui sa te linisteasca este ca exista mereu solutii – scaderea libidoului nu are neaparat legatura cu iubirea, ci mai degraba cu stilul de viata.

CITESTE SI: 6 alimente pentru o viata sexuala mai buna

Asadar, imediat cum simti ca pierzi controlul, aplica urmatoarele sfaturi:

1.    Fii atenta la ce mananci

Poate ti se pare infantil sa crezi ca ceea ce mananci afecteaza viata ta sexuala, dar este adevarat – dieta si sexul merg mana-n mana. Energie putina inseamna viata sexuala nesatisfacatoare, iar energia are ca principala sursa mancarea.

Cu cat te simti mai slabita sau mai obosita cu atat mai mica este dorinta ta de a face sex, de aceea incepe prin a-ti imbunatati alimentatia zilnica. De preferat, opteaza pentru portii mici, de cereale, lactate slabe, peste, legume si fructe pe tot parcursul zilei astfel incat sa nu-ti fie niciodata prea foame.

2.    Invata sa gestionezi stresul

Daca ai o zi extrem de grea la birou, sexul este ultimul lucru la care te gandesti cand ajungi acasa. Ti se intampla tie si majoritatii din jurul tau: stresul este unul dintre cei care ucid placerea de a intretine relatii sexuale, asa ca nu-ti ramane decat sa-l invingi pentru a-ti imbunatatii viata sexuala.
 Prima si cea mai importanta modalitate este aceea de a fi atenta – adica a fi prezenta in propria ta viata, in momentul actual, si nu prizonier in stresul zilei de ieri sau de al celui de maine. Daca faci asta, cel mai probabil o sa dobandesti acea stare de spirit pentru relatii intime. Fii atenta cu atat mai mult in timpul actului sexual – cu cat esti mai focusata pe prezent cu atat vei fi mai implinita.

CITESTE SI: Cum sa-ti recapeti apetitul sexual?

3.    Fitness in doi

Vrei sex de calitate in seara asta? Atunci fii pregatita sa transpiri: nu trebuie sa mergi la sala singura, ci sa transformi fitness-ul intr-o activitate de cuplu. Mergeti la o simpla plimbare amandoi sau, mai distractiv, la o plimbare cu bicicletele pentru a stimula energia si unitatea dintre voi doi si, implicit, pentru a creste libidoul.
Sportul ajuta organismul sa elimine substante chimice si hormoni care cresc probabilitatea de a-ti dori mai multa interactiune sexuala.

Sursa:csid