3 motive de ce să faci un test de carieră

Testul de orientare in cariera identifica abilitatile si trasaturile de caracter pe care le poseda o persoana. Si, pe baza datelor obtinute, il ajuta sa inteleaga ce profesie i se potriveste cel mai bine.

Un test de cariera poate ajuta persoanele care nu s-au decis asupra unei profesii sau ar dori sa-si schimbe locul de munca. Cel mai adesea, acest serviciu este folosit de studenti, dar si de persoanele care au trecut deja prin experiena unui job.

Specificul unui test de aptitudini profesionale este ca il poate ajuta pe adolescent sa determine cele mai evidente caracteristici ale caracterului sau si in ce domeniu se poate descurca cel mai bine.

Pentru adultii care se gandesc sa-si schimbe domeniul de activitate, testul poate oferi urmatoarele optiuni: tipuri de munca care corespund competentelor existente; profesii care sunt potrivite, dar pentru care sunt necesare abilitati si cunostinte suplimentare.

De ce ai nevoie de un test de orientare in cariera

Testul de orientare in cariera ajuta sa:

  1. Decizi asupra subiectelor pentru examen.

Pentru a intra la universitate, trebuie sa promovezi examenul si trebuie sa te pregatesti pentru examen in avans. Un test de inteligenta va determina spre ce subiecte este inclinat studentul si ce domenii de pregatire ar trebui sa ia in considerare pentru admitere.

  1. Alegi o profesie.

Daca nu esti decis ce profesie sa alegi dintr-un numar mare de optiuni de cariera, testul te va ajuta sa intelegi ce tipuri de munca sunt potrivite pentru tine.

  1. Gasesti abilitati care au lacune.

Daca nu stii ce abilitati iti lipsesc, testul iti va spune ce sa imbunatatesti. Testul nu ofera un raspuns 100% la intrebarea „Ce vreau cu adevarat sa lucrez?”, dar poate oferi optiuni pe care nici nu le-ai luat in considerare pana acum.

De exemplu, daca esti o persoana timida, dar vrei sa lucrezi intr-o industrie in care trebuie sa fii increzator si sa mergi constant inainte, atunci ti se va recomanda sa urmezi cursuri de comunicare, unde se invata cum sa comunici cu oamenii.

Astfel, orientarile de viata se schimba odata cu varsta, iar rezultatele testelor dupa cativa ani se pot schimba, de asemenea. Prin urmare, testul de orientare profesionala este promovat de mai multe ori, dar atata timp cat persoana insasi considera ca este necesar.