3 motive pentru a alege inoxul pentru dotarea bucătăriei din domeniul HoReCa

Echipamentele și mașinăriile utilizate în bucătăriile comerciale din domeniul HoReCa necesită o rezistență crescută. Poate fi vorba despre atacarea suprafețelor de diverși factori nocivi precum căldura, umiditatea, acizii din fructe și altele asemenea.

Pentru aceasta, alegerile pe care le faci trebuie să fie mai întâi sigure, iar inoxul reprezintă unul dintre materialele care îți oferă posibilitatea de a crea un mediu de lucru sigur pentru angajații din bucătărie și de a crea un spațiu sigur pentru pregătirea preparatelor alimentare. Iată care sunt cele mai mari avantaje ale utilizării inoxului în bucătăriile comerciale din domeniul Horeca.

Ușurința de curățare a inoxului

Unul dintre aspectele care fac ca inoxul să fie dorit de cei care lucrează într-o bucătărie comercială este cel al ușurinței de curățare. Un spalator inox poate fi curățat cu ușurință prin utilizarea unui detergent de eliminare a murdăriei, iar printr-o singură mișcare suprafața de lucru poate fi din nou curată. Nu este nevoie de utilizarea unor detergenți abrazivi, a celor care conțin cloruri sau acid clorhidric, și nici de înălbitori sau bureți de sârmă pentru curățarea vaselor din inox, deoarece acestea pot deteriora materialul.

Rezistența la schimbările de temperatură

Căldura este unul dintre factorii de temut ai unor produse din bucătăriile comerciale. Avantajul utilizării unor confecții din inox în acest loc sunt date și de rezistența la schimbările de temperatură. O cuva inox, la fel ca orice alt produs realizat din acest material, poate rezista la temperaturi de până la 600 de grade Celsius fără a se deteriora, ceea ce face ideală utilizarea lor într-un mediu în care pot exista în permanență accidente cu substanțe fierbinți.  Mai mult decât atât, inoxul pare a fi considerat un conductor slab al căldurii, ceea ce înseamnă un plus de securitate în desfășurarea activității de către personalul din bucătărie.

Durabilitatea oțelului inoxidabil și rezistența la coroziune

Inoxul este recunoscut înainte de toate pentru durabilitatea sa în timp și pentru rezistența la coroziune pe care o are. Acesta este un material sigur pentru suprafețe de lucru și aparate din bucătăriile comerciale, însă este importantă respectarea regulilor de utilizare și îngrijire corectă. În acest fel, produsele realizate din oțel inoxidabil sunt durabile și rezistente la coroziune, ceea ce face ca diverse cheltuieli pentru întreținerea sa să dispară, iar cele de înlocuire să fie extrem de scăzute, ciclul de viață al acestui material fiind unul destul de lung.