3 motive pentru care să cumperi hrană specială pentru pisici

Fie ca ai adoptat o pisica de la un adapost de animale sau de la prieteni, fie ca ai cumparat o pisica de rasa, este important de subliniat ca pentru sanatatea pisicilor tipul de hrana pe care acestea il consuma este esential. Dincolo de grija pe care o acorzi pisicii in privinta vizitelor periodice la veterinar, in privinta deparazitarii sau in privinta confortului de care pisica se bucura in casa, dieta pisicii este foarte importanta. Foarte multa lume considera ca pisica poate manca orice, insa trebuie spus ca hrana speciala pentru pisici este cea mai buna alegere. In ceea ce urmeaza amintim 3 motive pentru care sa cumperi hrana pentru pisici, indiferent daca optezi pentru hrana uscata sau pentru hrana umeda pisica.

  1. Oferi aportul necesar de proteine si vitamine

Un prim argument este cel referitor la faptul ca hrana special conceputa pentru pisici aduce aportul necesar de proteine si vitamine. Daca mancarea pe care o consuma oamenii poate avea uneori valori insuficiente de proteine, mancarea pentru pisici este gandita astfel incat sa ofere acestor mici feline suficient de multe proteine pentru un stil de viata sanatos. Mai ales hrana umeda pisica este cea care aduce un aport semnificativ de proteine.

Dincolo de proteine, hrana speciala pentru pisici inseamna si numeroase vitamine si minerale. Toate acestea trebuie sa se regasesca in mancarea consumata zilnic de pisica pentru ca aceasta sa fie sanatoasa.

  1. Eviti pesticidele si substantele chimice

Un al doilea motiv pentru care trebuie sa iei in considerare hrana pentru pisici este acela de a evita pesticidele sau substantele chimice pe care le poti regasi in diferite alimente disponibile pe piata pentru consumul oamenilor. Desi pare greu de crezut, multe pisici aleg sa nu consume anumite alimente sau produse pe care oamenii le consuma drept hrana. Iar acest lucru datorita faptului ca o pisica simte cand o hrana nu este sanatoasa sau cand contine foarte multe produse chimice.

Pe de alta parte, hrana speciala pentru pisici este consumata fara probleme de orice pisica. Fie ca alegi sa cumperi doar hrana umeda pisica, fie ca alegi sa combini hrana uscata impreuna cu hrana umeda pentru pisici, atunci cand investesti in astfel de mancare pentru pisici alegi sa oferi micilor feline o hrana care sa evite problemele de sanatate.

  1. Stabilesti o dieta sanatoasa pentru micile feline

Tot in randul argumentelor pentru care merita sa investesti in hrana speciala pentru pisici se numara si faptul ca in acest mod vei stabili o dieta sanatoasa pentru pisica ta. Este mult mai sanatos ca pisica sa fie obisnuita sa consume doar hrana de acest tip si sa nu consume dulciuri, mancare gatita sau diferite gustari pe care multi dintre stapanii de pisici le pot consuma.

Mai mult, datorita faptului ca multe pisici nu se hidrateaza corespunzator, este indicat ca aportul de hrana umeda pisica sa fie semnificativ. Acest tip de hrana contribuie la hidratarea optima a pisicii, dar si la aportul de proteine. De cealalta parte, hrana uscata are menirea de a sustine sanatatea dentara a pisicilor prin crochetele care sunt putin mai abrazive.