3 sfaturi pentru o călătorie pe o bicicletă electrică full suspension de succes

Cei care folosesc pentru prima dată o bicicletă electrică full suspension observă adesea avantajul evident față de modelele hardtail – un confort mai mare pe teren accidentat. Dacă viteza este ceea ce îți place, poți afla cum poți transforma călătoria de munte în una de succes. Pe lângă confortul sporit, suspensia integrală va menține roțile lipite de poteci în timp ce te pui în mișcare.

Plimbă-te inteligent

Primul pas pentru a pedala pe o bicicletă electrică mai repede este să pedalezi mai inteligent. Începe să fii atent la ceea ce urmează să se întâmple în următoarele trei sau patru secunde de traseu.

Trebuie să gândești pentru bicicleta ta, iar asta înseamnă să planifici – și să privești – înainte. Asta înseamnă să te vei uita cu câțiva metri înainte, de exemplu, pe o urcare lentă și plină de rădăcini – sau cu câțiva metri înainte pe o coborâre lungă și rapidă. Caută linia cea mai netedă și mai aderentă, evitând pietrele, rădăcinile, gropile și noroiul – tot ce te poate încetini.

Folosește-ți impulsul

Pedalatul pe biciclete electrice full suspension poate fi o muncă grea, așa că merită să faci cât mai puțin efort cu putință. Privit altfel, dacă vrei să extragi viteza maximă posibilă din eforturile tale, impulsul este prietenul tău. Odată ce bicicleta rulează, trebuie să faci tot ce poți pentru a menține această viteză.

Totul ține de planificarea din timp.

Menținându-ți viteza, ajungi mai repede la următoarea secțiune de traseu, ceea ce îți oferă mai mult elan pentru a ataca ceea ce urmează, permițându-ți să menții viteza și mai departe.

Alege suspensia completă

Avantajele suspensiei complete înseamnă că nu trebuie să ridici bicicleta complet de la sol, dar chiar și o ridicare momentană în sus poate face diferența între a stagna pe o piatră incomodă sau a „trece” peste ea.

Trecerea peste ghidon este un scenariu de coșmar pentru orice rider, iar cu hardtail-urile, acest risc este semnificativ sporit pe terenuri tehnice abrupte. Bicicletele cu suspensie integrală sunt mai iertătoare și mai puțin susceptibile de a arunca un rider peste ghidon.

Traseele stâncoase și pline de rădăcini pot deveni o provocare ceva mai mare. Aici este cazul în care o bicicletă electrică full suspension oferă o încredere și un control mult mai bun. În timp ce probabil că vei dezvolta mai multe tehnici corecte de sărituri și drop-off învățând pe trasee de îndemânare netede pe un hardtail, pentru lovituri repetitive, o bicicletă cu suspensie integrală va fi mai blândă cu corpul tău.