3 smoothie-uri ideale pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare

Dacă noua strategie la care vrei să apelezi pentru a pierde în greutate sau pentru a adopta un stil de viață mai sănătos sunt smoothie-urile, sunt câteva lucruri de care va trebui sa ții cont. Preparate corecte, smoothie-urile vor aduce un mare aport nutritiv, combinând toate ingredientele cu vitamine, fibre, minerale și multe alte substanțe care îți vor îmbunătăți sănătatea.

Totuși, trebuie să ții cont de faptul că până și cele mai sănătoase ingrediente pentru smoothie pot avea un mare aport caloric și, prin urmare, pot interfera, într-un mod negativ, cu țelul pe care ți l-ai propus, și pot duce la creșterea în greutate.

Care sunt ingredientele pentru cel mai bun smoothie?

Iată cum să obții o mare cantitate de nutrienți fără a crește prea mult numărul de calorii.

În primul rând fructele. Poți opta pentru o cană de fructe proaspete sau congelate, cum ar fi banane, mango, afine, căpșuni, piersici și ananas. De asemenea poți adăuga și spanac, care ajută la aportul de nutrienți.

Trebuie să adaugi proteine pe care le poți lua din maxim o cană de iaurt grecesc simplu. Poți opta și pentru brânză, năut sau chiar pudră de proteine

Următoarele pe lista se afla untul de arahide, maxim o lingură, o lingură de semințe, cum ar fi chia sau in sau maxim jumătate avocado care va aduce un aport de omega 3.

Ulterior poți să adaugi lapte, lapte fără lactoza, apă de cocos sau chiar ceai.

Dacă dorești, poți adăuga și ovăz sau alte cereale bogate în fibre iar, la sfârșit, cateva cuburi de gheață.

Poți prepara un minunat smoothie folosind un robot de bucatarie Delimano iar pentru a mărunți cerealele și semințele poți alege, cu încredere, un chopper Delimano.

Dacă nu știi cum să folosești formula de mai sus pentru a te ghida în prepararea unor smoothie-uri delicioase, poți încerca una dintre rețetele de mai jos. Să ții cont de faptul ca aceste cantități pot varia în cazul în care îți prepari un smoothie pentru a avea o gustare sau micul dejun.

3 smoothie-uri ideale pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare

Smoothie cu mure, banane și lime poate fi un bun început. Combinația de mure și lime este cu adevărat răcoritoare și bogată în antioxidanți, în timp ce banana va oferi densitate. Adaugi totul în acel robot de bucatarie Delimano, împreună cu lapte și porția de proteine și vei obține un smoothie răcoritor.

Pentru următorul smoothie poți folosi piersici proaspete sau congelate care, în combinație cu avocado va fi extraordinar de cremos. Acest răsfăț este potrivit ca gustare între mese, este bogat în vitamine și va satisface necesarul zilnic.

Următoarea idee este un smoothie cu portocale, ghimbir și mango la care se adaugă puțin turmeric măcinat, castraveți și țelină. Acest smoothie este sărac în proteine deci este perfect pentru o gustare sau, dacă dorești, poți experimenta prin a suplimenta numărul de proteine.

Ai toate informațiile necesare pentru a-ți prepara smoothie-uri delicioase așa că nu mai aștepta, cumpără-ți ingredientele și nu uita de robot de bucatarie Delimano și chopper Delimano care îți vor fi de mare folos.