30 SEPTEMBRIE, ultima zi de plata FARA PENALITATI a taxelor si impozitelor locale

Contribuabilii persoane fizice si juridice mai au la dispozitie doua saptamani pentru plata FARA PENALITATI a taxelor si impozitelor datorate bugetului local, a anuntat marti Primaria Sectorului 1.

Potrivit legislatiei in vigoare, contribuabilii care nu-si achita obligatiile fiscale pana la data de 30 SEPTEMBRIE vor suporta penalitati de intarziere de 2 la suta din cuantumul obligatiilor principale, calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare  termenului de scadenta.

Conform sursei citate, pana la jumatatea lunii septembrie peste 70 la suta dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 si-au achitat deja taxele si impozitele datorate bugetului local. Suma incasata de catre Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 1 de la cei 121.588 contribuabili persoane fizice care si-au platit obligatiile fiscale se ridica la 41.629.335 lei.

Citeste si: Obligatiile catre Fisc si primarii ar putea fi achitate cu CARDUL, la ghiseu si online

Pentru a reduce birocratia si a elimina cozile de la casieriile Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale, Primaria Sectorului 1 a pus la dispozitia contribuabililor o gama variata de modalitati moderne de plata: plata electronica prin internet banking, plata cu cardul si plata online prin ghiseul.ro.

Cetatenii din Sectorul 1 recurg din ce in ce mai mult la modalitatea de plata cu cardul pentru a-si onora obligatiile fiscal, mai spune sursa citata. Potrivit unei statistici pe anul 2013, aproximativ 10 la suta din plata cu cardul la nivel national a taxelor si impozitelor locale s-au realizat la Primaria Sectorului 1.

Pentru cel mai mare numar de plati a taxelor si impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, Primaria Sectorului 1 a primit, la sfarsitul anului 2013, titlul onorific de „Primaria Viitorului” in cadrul unui eveniment organizat de Visa Europe.

Citeste si: Persoanele fizice au la dispozitie o PLATFORMA ONLINE prin care pot afla date despre SITUATIA lor FISCALA

Bucurestenii din Sectorul 1 care doresc sa achite cu numerar, pot face plata la una din casieriile institutiei situate in: Piata Amzei nr. 13, Calea Grivitei nr. 208, str. Pajurei nr. 13; sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13 (in incinta Primariei Sectorului 1). Casieriile DGITL Sector 1 isi desfasoara activitatea de lucru cu publicul luni, marti, joi si vineri intre orele 8.30 si 16.30 si miercuri in intervalul 8.30-18.30.