3/7: Bilantul PRIMARILOR DIN BUCURESTI acuzati de CORUPTIE

Trei dintre cei sapte PRIMARI AI BUCURESTIULUI au in acest moment dosare de CORUPTIE: primarul general SORIN OPRESCU, dar si primarii de sector ANDREI CHILIMAN (sectorul 1) si Marian VANGHELIE (sectorul 5). Miza in toate cele trei cazuri este una financiara, toate cele trei primarii fiind gestionare ale unor bugete uriase. Nici unul din cei trei nu si-a dat demisia din functie.

In plus, NECULAI ONTANU – primarul Sectorului 2, este sub SUSPICIUNEA UNUI PLAGIAT la lucrarea de doctorat in STIINTELE SECURITATII, Ontanu fiind la baza fierar betonist.

Reamintim care sunt primarii in functie din Bucuresti:

CITESTE SI: SORIN OPRESCU RETINUT DE DNA. EDILUL PRIMEA 10% DIN CONTRACTELE FIRMELOR CU PRIMARIA. REACTIA AVOCATULUI. UPDATE

Primar general: SORIN OPRESCU
Primarul Sectorului 1: ANDREI CHILIMAN (PNL, autosuspendat din partid)
Primarul Sectorului 2: NECULAI ONTANU (UNPR)
Primarul Sectorului 3: ROBERT NEGOITA (PSD)
Primarul Sectorului 4: CRISTIAN POPESCU PIEDONE (ales PC, a anuntat ca va trece la UNPR)
Primarul Sectorului 5: MARIAN VANGHELIE (ales PSD, dat afara din partid inainte de a avea probleme penale)
Primarul Sectorului 6: RARES MANESCU (PNL)

ANDREI CHILIMAN. Primarul liberal al Sectorului 1 a fost retinut de procurorii DNA pe 18 iunie, fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata. Procurorii au dispus urmarirea penala si fata de Vlad Moisescu, un apropiat al lui Chiliman, Ioana Costescu, consilier personal al edilului, si Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 Bucuresti.

CITESTE SI: ANDREI CHILIMAN SI VLAD MOISESCU, IN CONTINUARE SUB CONTROL JUDICIAR

DNA arata ca banii primiti de la companiile care castigau contracte cu Primaria Sectorului 1 au fost impartiti intre suspectii Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Brad Ion, inculpatul Chiliman Andrei si PNL Sectorul 1 in urmatoarele procente: 30% inculpatul Chiliman Andrei; 15% Moisescu Vlad; 15% Ioana Costescu; 15% Brad Ion, 10% partidul respectiv – filiala sector 1.

Chiliman este cercetat acum in LIBERTATE, sub control judiciar, iar instanta a decis sa puna sechestru pe averea sa.

MARIAN VANGHELIE. Primarul Sectorului 5, a fost retinut pe 12 martie de procurorii DNA intr-un privind ATRIBUIREA ILEGALA DE LUCRARI PUBLICE. Procurorii DNA il suspecteaza pe Marian Vanghelie ca ar fi perceput un comision de 20% pentru contractele pe care Primaria Sectorului 5 i ar fi acordat firmelor controlate de Dumitru Marin.

In acest moment, Vanghelie este cercetat sub CONTROL JUDICIAR.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE RAMANE IN AREST LA DOMICILIU. UPDATE

SORIN OPRESCU. Primarul general al Municipiului Bucuresti, a fost retinut astazi, duminica 6 septembrie, fiind acuzat de DNA ca PRIMEA MITA 10% din valoarea unor contracte atribuite de companii aflate in subordinea sa. Potrivit DNA, Sorin Oprescu ar fi primit sambata de la seful unei institutii aflate in subordinea sa suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de la patru denunțători.

La primar acasa, la mai multe persoane si firme si in trei institutii publice se fac perchezitii, iar la sediul Directiei sunt adusi angajati PMB pentru audieri.