4 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE pentru fosta procuroare ANGELA NICOLAE

Angela Nicolae, fosta procuroare a Parchetului instantei supreme, a fost condamnata, marti, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare. Acesta a fost gasita vinovata de trafic de influenta, dupa ce a solicitat suma de 88.000 de lei pentru a interveni in mai multe dosare.

Judecatorii instantei supreme au dispus sa aplice si o pedeapsa complementara in cazul Angelei Nicolae. Astfel, fostul magistrat nu va avea dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa functia, de a exercita profesia sau de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii, pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea.

CITESTE SI: IUSTIN COVEI, CONDAMNAT DEFINITIV LA SASE ANI DE INCHISOARE

Deduce din pedeapsa aplicata inculpatei perioada retinerii si arestului preventiv de la data de 28 octombrie 2013 pana la data de 27 mai 2014, perioada arestului la domiciliu de la 27 mai 2014 pana la data de 20 iunie 2014 si perioada arestului preventiv de la data de 4 septembrie 2014 pana la data de 17 martie 2015“, conform deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

De asemenea, instanta a dispus confiscarea sumei de 87.715 lei, bani care se presupune ca Angela Nicolae i-a luat drept mita.

In acelasi caz a fost condamnat si fiul fostei procuroare, Daniel Nicolae, la o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta in forma continuata.

CITESTE SI: SENATORUL GIGI CHIRU A FOST CONDAMNAT LA  INCHISOARE IN DOSARUL DE MITA ELECTORALA

Tot la trei ani de inchisoare a fost condamnat si Rami Ghaziri, el fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada martie-septembrie 2012 si in ziua de 16 noiembrie 2012, dar si in mod repetat, in cursul acestui an, Angela Nicolae ar fi cerut de la omul de afaceri Rami Ghaziri, direct si prin intermediul fiului ei Daniel Nicolae, mai multe sume de bani. In total, ea ar fi pretins de la Ghaziri aproape 112.000 de lei si 1.500 de euro din care a primit prin intermediul fiului sau, in total, 82.215,64 de lei.

 Sursa foto www.enational.ro