4 instrumente utile de securitate din cPanel

In prezent, nu exista nicio solutie all-in-one pentru securizarea totala a unui website. Cu toate acestea, unele sisteme de automatizare pentru web hosting va pot ajuta sa implementati si sa administrati mai usor anumite caracteristici de securitate. 

In acest sens, cPanel ofera o serie de instrumente de securitate, printre care: 

1) Password Protect Directories – Daca aveti directoare pe site-ul dvs. care ar trebui sa fie accesate doar de catre anumiti utilizatori, atunci puteti implementa protectia prin parola. Acest instrument se bazeaza pe tehnologia deja prezenta pe toate serverele web, si anume protejarea directoarelor cu parola.
 
2) IP Deny Manager – Orice utilizator sau entitate din mediul online care nu ar trebui sa aibe acces la site-ul dvs. poate fi blocat(a) cu ajutorul acestui instrument. Puteti introduce o adresa IP, un nume de domeniu, sau un interval de adrese IP pe care doriti sa le blocati. Utilizati cu precautie acest instrument si tineti cont si de faptul ca unii utilizatori pot avea adrese IP dinamice.
 
3) HotLink Protection – Aceasta caracteristica are rolul de a preveni alte site-uri sa acceseze o anumite fisiere individuale de pe site-ul dvs., in special fisiere media (foto,video, etc.). Un exemplu de hotlinking ar fi utilizarea tagului  pentru a afisa o imagine de pe site-ul dvs. in cadrul altui site de pe Internet. Rezultatul final este ca acel site va utiliza latimea dvs. de banda in folosul sau. Prin urmare, HotLink Protection impiedica accesul neautorizat la fisierele dvs.
 
4) Leech Protect – Puteti permite catorva utilizatori sa acceseze zonele protejate cu parola ale site-ului dvs. Daca acei utilizatori ofera datele lor de logare altor persoane, acest lucru se numeste leeching si este deosebit de problematic pentru site-urile cu plata. Leech Protect va limita numarul de logari intr-un interval de timp specificat si va redirectiona sau va suspenda conturile compromise.
 
Pentru mai multe informatii despre oricare dintre instrumentele de securitate enumarate mai sus si o lista completa a instrumentelor de securitate disponibile in panoul de control pentru hosting cPanel, consultati documentatia online.