4 mituri despre organizarea unei nunți

Dacă plănuiești o nuntă, sunt șanse să te simți puțin copleșit de toate lucrurile pe care se presupune sau nu să le faci. Vă faceți griji să cheltuiți prea mulți bani sau să nu ratați pe nimeni în lista de invitați?

Lăsați-vă temerile deoparte, pentru că iată o listă de mituri comune despre planificarea nunții pe care probabil le credeți, dar care nu sunt adevărate.

Rochia albă de mireasă

Deși purtarea unei rochii albe este o tradiție, nu există absolut niciun motiv pentru care trebuie să te conformezi acesteia. În zilele noastre, mulți designeri recunosc faptul că miresele doresc mai multe opțiuni cromatice pe lângă alb sau fildeș, ceea ce înseamnă că puteți găsi o rochie care să fie atât culoarea, cât și stilul dorit.

Pentru un stil îndrăzneț, recomandarea noastră este să alegeți roșul sau bleumarin. Vă simțiți gata pentru a ieși din tipare și preferați luxul? Încercați să integrați auriul în paleta de culori a ținutelor și a decorului acelui salon de evenimente asupra căruia v-ați decis. O eșarfă strălucitoare, un șal în nuanțe metalice sau o căptușeală colorată la o rochie albă respectiv un costum negru va fi exact accentul pe care îl cauți. Dacă vrei ceva unic și totuși subtil, golden rose ar putea să fie exact nuanța pe care o cauți. Alege ceea ce te face să te simți cel mai bine!

Un an de organizare

Cine a decis că 365 de zile este perioada perfectă pentru a trece de la „logodnici” la „soți?”

Decizia asupra datei în care va avea loc ziua cea mare ar trebui să se bazeze pe circumstanțele vieții personale și pe nivelul de confort în ceea ce privește planificarea. Perioada de timp variază de la câteva luni, la un an sau chiar mai mult. Începe cu elementele de planificare pe care le considerați cele mai importante; fie că este vorba despre salon de nună, rochie, fotograf sau alte servicii care trebuie rezervate din timp.

Dacă ești organizat și concentrat, poți planifica o nuntă în câteva luni (asigurându-te, desigur, că ai suficient timp pentru a finaliza toate aspectele legale din jurul ceremoniei tale). Cuplurile obișnuiau să-și aloce peste un an pentru a face planuri din multe motive practice, dar acum, orice este posibil. Deci, dacă ești gata să pleci, de ce să aștepți?

Trebuie să îi inviți pe cei care te-au invitat

De câte ori nu am auzit în jurul nostru următoarea frază: Mă duc la nunta lor să mă asigur că și ei vor veni la a mea. Credem că a venit vremea să dezmințim acest mit.

Nunta ta este o zi specială pentru a sărbători dragostea pe care o împărtășești cu logodnicul tău, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-i inviți pe toți pe care i-ai chemat vreodată cunoștință din obligație. Evident, nu vă puteți decide întreaga listă de invitați în funcție de dacă doriți cu adevărat acea persoană acolo sau nu – poate aveți câțiva membri ai familiei sau prieteni care trebuie să fie invitați, indiferent de situație. Dar când vine vorba de invitația de nuntă reciprocă, nu ar trebui să simți niciun sentiment de obligație. Invitați doar persoanele pe care doriți să le invitați!

Vei cheltui foarte mulți bani

Organizarea unei nunți poate fi o provocare, dar asta nu înseamnă că ar trebui să-ți începi viața de căsătorie cu datorii majore pentru că nu ați vrut să dezamăgiți pe nimeni, inclusiv pe voi înșivă. Poți cu siguranță să planifici și să ai nunta visurilor tale fără a cheltui prea mulți bani. De la bricolaj, angajarea unor profesioniști și până la recepție și petrecere, există o multitudine de moduri de a economisi bani și de a te asigura că ai o zi fantastică, care încă se încadrează în bugetul tău. Totul este despre comunicare și cercetare!

Sfat: Adăugați o sumă de rezervă de aproximativ 5% din buget, în cazul în care ajungeți să cheltuiți mai mult pentru anumite preferințe.

Dacă întâmpini dificultăți în planificarea evenimentului tău, precum alegerea unui salon de evenimente în București sau alte asemenea, poți apela cu încredere la o echipă profesionistă care îți va oferi îndrumarea necesară!