4 motive sa înveți limba rusă cu un curs limba rusă

Rusia este o destinatie de top pentru calatorii. De ce sa inveti limba rusa? Motivele poti fi multe, si doar tu decizi de ce vrei sa urmezi un curs limba rusa.

Oricum, daca ai nevoie de mai multa convingere, iata 4 dintre cele mai bune motive pentru a invata limba rusa cu un pachet de cursuri limba rusa online:

  1. Este una dintre cele mai vorbite limbi din lume

Nu numai ca este limba oficiala a Rusiei, dar are statut oficial si in alte tari cum ar fi Belarus sau Kazahstan. De asemenea, este vorbita in mod regulat in Israel, Tarile Baltice, China, Ucraina, Armenia si chiar Statele Unite. Este uneori considerata cea mai vorbita limba din Europa si, potrivit statisticilor, rusa este a opta cea mai vorbita limba din lume.

  1. Cunoasterea limbii ruse imbunatateste perspectivele de angajare

De la inceputul noului mileniu, Rusia s-a repozitionat ca o forta economica globala majora. Aparitia unei noi clase de mijloc rusesti a determinat multi rusi sa calatoreasca in strainatate, marcand industria turismului. Daca lucrezi in turism, sa stii sa vorbesti rusa este cu siguranta ceva de pus in CV-ul tau, iar un set de cursuri rusa te poate ajuta de minune in acest sens.

Totodata, pentru un angajator, capacitatea de a se scufunda intr-o limba la fel de dificila precum rusa si de a o cunoaste demonstreaza daruire serioasa, ingeniozitate si perseverenta – toate acestea fiind calitati foarte cautate in zilele noastre.

  1. Rusia are o cultura fascinanta

Invatarea limbii ruse iti va permite sa intelegi complexitatea acestei culturi. Limba rusa are multe nuante care lipsesc in engleza. Raritatea cuvintelor functionale, lasa mai mult loc pentru cuvinte cu sens.

Muzica rusa este un alt mod in care cultura se manifesta. De la muzica traditionala pana la Corul Armatei Rosii putin mai contemporane si miscarea muzicala romantica, muzica a jucat intotdeauna un rol important in identitatea rusa. Cu toate acestea, cultura rusa nu se limiteaza la clasici! S-a modernizat si s-a amestecat cu cultura globala, tot ramanand fidel radacinilor sale.

  1. Iti largesti cercul social si iti faci noi prieteni

Vorbirea unei alte limbi iti va oferi un avantaj imens atunci cand vine vorba de a-ti face noi prieteni si contacte. Cunoasterea limbii ruse iti permite sa simpatizezi cu oamenii care o vorbesc – atat vorbitori de rusa din Rusia, cat si din propriul oras. S-ar putea, de asemenea, sa stabilesti relatii profesionale sau sa creezi noi prietenii. A-ti face prieteni vorbitori de limba rusa este una dintre cele mai bune modalitati de a invata expresii noi intr-o limba noua!

Astfel, daca rusa este o limba care te intereseaza (si acum te-ai convins ca ar trebui sa o inveti), nu ezita sa urmezi cursurile online de limba rusa si sa iti largesti orizonturile.