400 de noi locuri de munca si surse de finantare in sectorul 2

400 de noi locuri de munca s-au creat in sectorul 2 prin inceperea lucrarilor de constructie a noului ansamblul de birouri Green Court Bucharest in zona Barbu Vacarescu, lucrari ce se realizeaza de catre compania Skanska din Suedia.

Investitia in Faza I de constructie a acestui ansamblu de cladiri de birouri se ridica la suma de 46 milioane de Euro la care se va adauga investitia necesara lucrarilor de fluidizare a traficului rutier din zona strazii Garii Herastrau. Din aceste lucrari face parte si constructia unei noi benzi de circulatie pe tronsonul dintre bulevardul Dimitrie Pompei si strada Fabrica de Glucoza, zona care in prezent este foarte aglomerată.

Proiectul include trei cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila totala de 52.000 de metri patrati. Dezvoltat cu tehnologii de ultima generatie, ce vor duce la optimizarea consumului de energie, imbunatatirea calitatii mediului interior si minimalizarea impactului asupra mediului exterior, Green Court Bucharest, va fi certificat LEED Gold.

In cuvantul sau, edilul Neculai Ontanu a precizat ca institutia pe care o conduce sustine realizarea acestui proiect care creaza peste 400 de noi locuri de munca si a adus pana in prezent la bugetul local numai prin taxa de autorizare peste un million de lei, urmand sa fie achitate catre bugetul local al sectorului 2 si alte sume importante ce vor constitui celelalte taxe de autorizare si impozite.

sursa foto: Primaria Sectorului 2