5 actori nominalizati la OSCAR 2014 si rolurile lor de debut. VIDEO

Adulati de fani si recompensati de specialisti cu nominalizari si premii, actorii care au pasit saptamana trecuta pe covorul rosu la gala Oscar nu au avut intotdeauna parte de un inceput fantastic. Iata 5 actori de Oscar si primele lor tentative in industria cinematografica.

1. Matthew McConaughey: “Dazed And Confused”

Matthew McConaughey, castigatorul anul acesta al unui premiu Oscar la categoria “Cel mai bun actor”, a debutat in urma cu mai bine de 20 de ani, cu filmul “Dazed and Confused”. Desi acest rol i-a adus o oarecare recunoastere, singurul lucru cu care actorul nu trebuie sa se mandreasca este frizura specifica anilor ’70, scrie USA Herald.

2.  Sandra Bullock: “Love Potion No. 9”

Pana sa ajunga un adevarat star de cinema in roluri precum cel din “Speed” sau “While You Were Sleeping”, Sandra Bullock era o tanara aspiranta, in varsta de 28 ani, care s-a implicat in destul de putine proiecte, nici unul suficient de puternic incat sa o faca celebra.

In “Love Potion No.9”, Sandra a jucat alaturi de Tate Donovan si a avut un rol in care a fost nevoita sa poarte proteza dentara. Desi filmul nu a fost un succes, Bullock a avut priza la public.

3. Leonardo DiCaprio: “Growing Pains”

DiCaprio a intrat de la o varsta frageda in industrie si a stiut sa faca alegerile corecte de la bun inceput. Cu toate acestea, in cariera tanarului Leonardo au existat si cateva proiecte care nu i-au iesit asa cum ar fi trebuit. In timp ce o astfel de cale a dus la pasi gresiti, asa cum a fost “Critters 3”, rolul sau din serialul “Growing Pains” i-a confirmat statutul de actor.

4.  Jennifer Lawrence: “My Super Sweet 16”

Castigatoare a unui premiu Oscar in 2012 si nominalizata si la editia de anul acesta, Jennifer Lawrence are un trecut cinematografic impecabil. In afara de cateva roluri pasagere, ca invitat in show-uri precum “Medium,Cold Case si “Monk, nu sunt prea multe comentarii de facut.

Singura aparitie care trebuie “ascunsa” este o reclama pe care a facut-o la varsta de 14 ani pentru postul de televiziune MTV.

5. Jonah Hill: “Click”

Carismaticul partener al lui Leonardo DiCaprio in “Wolf of Wall Street”, Jonah Hill, incearca sa faca trecerea la roluri mai dramatice, insa nu cu multi ani in urma interpreta un Hot Dog in pelicula “Accepted”. De fapt, cariera lui Hill este plina de momente destul de jenante pentru un nominalizat la Oscar.  

De exemplu, in 2006 l-a interpretat pe Ben, fiul de 17 ani al lui Adam Sandler in comedia “Click”. Acest rol a fost numai unul din multe altele in care s-au facut glume pe seama kilogramelor in plus ale actorului.

 Sursa foto: people.com