5 elemente esențiale pentru un dormitor ergonomic

Ergonomia este arta de a aranja mobilierul si de a-l folosi pentru a face un spatiu extrem de functional si confortabil. Un dormitor ergonomic poate fi realizat prin:

In continuare dezvaluim elementele esentiale ale amenajarii unui mobilier dormitor pentru maxima ergonomicitate si comoditate:

In mod ideal, patul ar trebui sa fie pozitionat in centrul dormitorului, astfel incat sa ofere simetrie vizuala. La acest tip de mobila dormitor, ar trebui sa existe un spatiu de circulatie adecvat, cu o distanta adecvata pe ambele parti si in fata patului.

Daca intentionezi amplasarea televizorului in dormitor, atunci peretele opus patului este cel mai potrivit pentru instalarea lui, unde va putea fi vizualizat direct din pat.

Creaza un aspect ingrijit si bine organizat prin aranjarea altor piese de mobilier, precum dulapuri, masa de toaleta si scaune, cu referire la pozitia patului.

Daca dormitorul necesita o masa de studiu sau un birou la domiciliu, atunci cel mai bun mod este de a combina dulapul si zona de studiu intr-o singura unitate, deoarece ofera un aspect mai organizat.

Inaltimea patului tine in mare parte de gustul si preferintele personale. Modelele cu picioare joase sunt tipice pentru astfel de stiluri de interior ca hi-tech, minimalism, ori stil oriental. Paturile inalte sunt mai confortabile pentru persoanele in varsta, deoarece pe ele e mai usor sa te culci si sa te ridici. Inaltimea este considerata optima atunci cand salteaua se afla la nivelul genunchiului sau putin deasupra lui.

Inaltimea noptierei ar trebui sa fie aceeasi cu partea superioara a saltelei, astfel incat sa poti ajunge usor la lucruri cand te afli in pat.

Functia principala a unei perne si a saltelei este de a oferi un sprijin confortabil corpului si de a asigura un somn bun.

Factori precum sistemul de sustinere al saltelei, materialul de umplutura utilizat si nivelul de confort al saltelei si al pernelor trebuie luat in considerare la selectarea lor.

Depozitarea incorporata ofera un aspect curat si organizat dormitorului. Utilizarea optima a spatiului de sub pat pentru depozitarea hainelor de sezon, a prosoapelor si a lenjeriei de pat este o solutie extrem de avantajoasa. Spatiul gol, care joaca rol de recipient este de mare ajutor in stocarea si pastrarea lucrurilor necesare.

Marimea dulapului trebuie sa fie la fel aleasa dupa inaltimea si comoditatea clientului. Totodata, a avea sertare de dimensiuni diferite pentru a stoca diferite tipuri de articole face cea mai buna utilizare a spatiului disponibil.

Proiectarea si amenajarea unui dormitor care ofera maxim confort este obiectivul de baza pentru un dormitor cum numai poti visa!