5 LOCURI INEDITE pe care n-ai voie sa le vizitezi

Crezi ca poti calatori oriunde in lume? Nu chiar. Poti sa-ti petreci vacanta in multe tari insa nu si in locuri mentionate mai jos.

Iata care sunt cele mai interesante 5 locuri unde nu ai, momentan, voie sa ajungi:

Insula Poveglia, Italia

Poveglia este o insulita situata in Laguna Venetiana care a fost mentionata prima oara acum 2000 de ani in cateva cronici. In 1348, Venetia a exilat multi dintre cetatentii sai bolnavi de ciuma pe insula. Miscare ce s-a repetat si in 1793 si din nou in secolul al 20-lea. Prin anul 1922, cladirile de pe insula care au gazduit bolnavii au fost transformate in spitale pentru bolnavi mintal insa acestea s-au inchis in anul 1968. Insula a ramas abandonata si din cauza trecutului ei a fost prezentata in multe emisiuni ca fiind o insula bantuita si infricosatoare.

Arhivele secrete ale Vaticanului

Sunt subiectul multor discutii ale conspiratiei in romanele lui Dan Brown. Pastrate separat de Biblioteca Vaticanului, Arhivele Secrete sunt detinute in mod oficial de catre Papa si sunt documente care acopera fiecare drept bisericesc, precum si corespondenta papala. Pana in 1881, Papa a fost singurul permis in interiorul arhivelor. Astazi trebuie fii cercetator calificat si distins daca vrei sa aplici pentru un permis pentru a examina arhivele.

Biserica Our Lady Mary of Zion, Etiopia

Cea mai importanta biserica din Etiopia a fost construita in secolul al 4-lea in timpul domniei primului imparat crestin al natiunii africane. Conform legendei, capela adaposteste Chivotul Legii. Ca atare, numai un calugar numit gardian al Chivotului este permis sa intre in capela, unde sta singur sa vegheze si sa se roage. Daca acest calugar tutore moare, pe patul de moarte poate numi alt calugar in locul lui. Deoarece nu exista absolut nicio modalitate de a intra in capela si nici o modalitate ca vreun gardian sa iasa de acolo, cercetatorii pun la indoiala prezenta Chivotului.

Pine Gap, Australia

Pine Gap este o statie de urmarire prin satelit care se afla pe Teritorul de Nord al Australiei si este condusa de guvernul australian si de SUA. Pine Gap este folosita, in mare parte, de catre SUA. Zona controleaza toti satelitii de spionaj din SUA. Are sens sa mai spunem ca niciun cetatean obisnuit nu poate intra in Pine Gap? Cei care au incercat au fost arestati, retinuti si urmariti penal.

Ise Grand Shrine, Japonia

Unul dintre cele mai sfinte altare din Shinto, Japonia, este Ise Grand Shrine care este de fapt o colectie de altare. Accesul este extrem de limitat pentru publicul larg. De fapt, singurul lucru pe care-l poti vedea este acoperisul cladirii, aceasta fiind inconjurata de un gard foarte inalt. In aceasta cladire, se spune, ca s-ar afla Oglinda Sacra si ca doar un membru al familiei imperiale japoneze poate intra in cladire.