5 LUCRURI CARE ITI SABOTEAZA RELATIA SI CUM SA SCAPI DE ELE

Ti s-a intamplat sa strici o relatie ce pare sa fie cat se poate de sanatoasa? Cateodata poti sta in calea unei relatii frumoase fara ca macar sa constientizezi acest lucru.

Iata 5 moduri prin care iti sabotezi relatia si cum le poti rezolva.

1. JOCUL DE-A VINA

Daca dai vina pe partenerul tau pentru nefericirea ta, in loc sa-ti asumi responsabilitatea pentru problemele tale, atunci iti sabotezi inconstient relatia. Niciodata nu vei putea schimba persoana de langa tine. Singura pe care o vei putea schimba esti tu. In plus, cu cat presezi mai mult o persoana, cu atat o indepartezi.

CITESTE SI: CE TREBUIE SA STII DESPRE BARBATI PENTRU A AVEA O RELATIE DE DURATA

Daca vrei sa schimbi situatia, inceteaza sa dai vina pe cel de langa tine de fiecare data cand ceva merge prost. Daca un lucru a pornit o cearta, ambii parteneri sunt vinovati intr-o anumita masura. Problema poate fi rezolvata atunci cand fiecare invata sa-si asume responsabilitatea pentru situatia in cauza.

2. NESIGURANTA

Daca te simti nesigura, esti geloasa si cauti mereu o confirmare a iubirii din partea partenerului, este foarte probabil ca aceste lucruri sa fie cauzate de faptul ca nu ai incredere in propria persoana si nu crezi ca meriti sa fii iubita, de aceea vrei ca partenerul sa-ti acopere aceasta nevoie.

Pentru a schimba situatia, ai nevoie sa lucrezi mai mult la a te iubi pe tine si a te simti valoroasa.Cel mai important este sa schimbi modul in care vorbesti cu tine. Ori de cate ori ai ganduri negative, nu te axa pe ele. Gandeste-te la lucrurile pe care le iubesti la tine si repeta-le in fiecare zi.

 3. LIPSA DE ACCEPTARE SI APRECIERE

Cand doi oameni au fost impreuna o perioada lunga de timp, uita sa se mai aprecieze unul pe celalalt si ajung sa se axeze exclusiv pe responsabilitatile de zi cu zi.

Acest lucru se poate schimba daca tu si partenerul tau incepeti sa va complimentati unul pe celalalt si sa deveniti din nou fiecare fanul cel mai mare al celuilalt. Spune „multumesc” partenerului tau atunci cand face ceva pentru tine, fie ca este vorba un gest mic sau unul mai mare.

4. UITATI DE DISTRACTIE SI ROMANTISM

Din cauza stresului, a obligatiilor si a problemelor de zi cu zi, uitati sa va faceti timp pentru momente romantice, pasionale sau pentru alte lucruri distractive care la inceput v-au adus impreuna. Ramaneti intr-o zona de confort si uitati sa continuati procesul de cunoastere, care este atat de frumos si inspirational.

Pentru a restabili situatia, oferiti-va mai multe momente romantice impreuna. Mergeti la o cina romantica in doi, plecati intr-o excursie la munte si stabiliti-va momente saptamanale pe care sa le petreceti impreuna. Faceti din nou lucrurile care obisnuiau sa va faca fericiti, pentru a reaprinde din nou scanteia.

5. LIPSA DE COMUNICARE

De multe ori, cuplurile ajung sa nu mai comunice atat de mult, nu isi mai impartasesc bucuriile si fricile pe care le au, ceea ce ii face sa se indeparteze incetul cu incetul unul de celalalt.Psihologii numesc acest stadiu „divort emotional”, ceea ce inseamna ca ati pierdut conexiunea emotionala care va aducea impreuna la inceput.

CITESTE SI: Semne ca ai gasit barbatul perfect

Pentru a rezolva problema, gasiti modalitati prin care sa vorbiti mai mult unul cu celalalt.Vorbiti deschis, impartasiti ceea ce simtiti si ascultati-va atent unul pe celalalt fara sa va judecati. Faceti acest lucru zilnic, deoarece va va apropia mai mult si veti deveni o echipa si mai unita.

Sursa:elle