5 lucruri inedite pe care sigur nu le stiai despre SARUT

Sarutul este cea mai frumoasa modalitate de a-ti exprima iubirea si, cu toate ca il practicam cu totii, exista inca multe necunoscute in legatura cu el. Iata cateva lucruri interesante pe cre sigur nu le stiai despre sarut:

1.Cand saruti folosesti 34 de muschi. Este un fel de sport. Un simplu sarut pe obraz implica doi muschi, dar un sarut frantuzesc te face sa iti folosesti pana la 34 de muschi. Astfel, acest obicei romantic te-ar putea face sa arzi 26 calorii intr-un minut. Vestea buna este ca daca te saruti cu partenerul timp de o ora, vei putea renunta la sala, intrucat nu mai putin de 1.600 de calorii vor fi arse. Ca sa nu mai vorbim ca sarutul este mai usor si mai incitat decat un antrenament la sala de forta.

CITESTE SI:10 amante celebre care au schimbat istoria

2.Cine ar fi crezut ca cel mai puternic drog, nu doar ca este legal, insa se afla si la indemana. Despre endorfinele eliberate in timpul sarutului se spune ca sunt de 200 de ori mai puternice decat efectele morfinei. Tocmai de aceea o persoana este euforica o perioada de timp dupa ce s-a sarutat.

3,In timpul vietii, primim in jur de 25.000 de saruturi – de la pupici pe obraz si pana la saruturi lungi, pasionale.

4.Stiai ca printr-un singur sarut se pot transfera 278 de bacterii de la o persoana la alta? Iar in timpul unui sarut suficient de lung se pot transfera pana la 10 milioane de bacterii. Este un motiv sufiecient de puternic pentru a te saruta cu o singura persoana pe care o cunosti si ai incredere si pe care o vezi ca se spala pe dinti zilnic.

CITESTE SI: Diferenta dintre „a face dragoste” si „a face sex”. Ce prefera de fapt femeile?

5.Creierul uman are abilitatea de a depista, pe intuneric, unde se afla alte perechi de buze.

 

Sursa: splay.ro