5 LUCRURI PE CARE AR TREBUI SA LE STII DESPRE SADO-MASOCHISM

Anul acesta, cartile din seria 50 Shades of Grey – Cele 50 de vicii ale domnului Grey – au avut un adevarat succes pe plan international si, totodata, au adus in atentia publicului un subiect rareori discutat in mod public: sado-masochismul in relatiile sexuale.

Ce este BDSM

BDSM vine de la Bondage (constrangere – cu ajutorul sforilor, catuselor), Discipline (disciplinare), Sado-Masochism si se refera la obtinerea placerii sexuale proprii prin vederea imaginilor sau prin chinuirea fizica a altor persoane (cu consimtamantul lor).

Sexul tine de cultura
Societatea in care te nasti si cresti isi pune amprenta destul de adanc in viata ta, in toate domeniile. Chiar si pe viata sexuala, care este personala si privata. De asemenea, ce este considerat tabu si inadmisibil intr-o societate, intr-alta ar putea fi vazut ca un lucru perfect normal. Oricum, sexul face parte din orice civilizatie umana cunoscuta.

CITESTE SI: SOCANT? 4 GENII DESPRE CARE NU STIAI CA AU FOST OBSEDATI SEXUAL

Sexul este controlat
Considerand contactul sexual un tabu si in dorinta de a-l tine cat mai ascuns, societatile au incercat sa controleze comportamentul sexual, facandu-l sa para un lucru rusinos. Nu este de mirare ca tarile cel mai putin educate, in care sexul este vazut ca foarte rusinos, au cele mai numeroase cazuri de boli cu transmitere sexuala, sarcini nedorite si satisfactie sexuala scazuta.

Ce inseamna sado-masochismul in sex
Asa cum fiecare persoana are propriul inteles pentru “dragoste”, de exemplu, si sexul inseamna altceva pentru fiecare om in parte. Perversiunile si sado-masochismul cer comunicare bine dezvoltata intre parteneri pentru a se ajunge la o definitie si astfel pentru fiecare cuplu, aceste practice au alt inteles.
Sadismul – cuvantul “sadism” este derivat din numele autorului Donatien Alphonse Francois de Sade, cunoscut mai bine sub numele de marchizul de Sade, care a fos intemnitat pentru ultimii sai ani de viata de catre Napoleon, dupa ce a scris romanul sadic “Juliette”.

CITESTE SI: LA CE SE GANDESC BARBATII ATUNCI CAND FAC SEX

Placere si durere
Atunci cand te lovesti, primul lucru pe care face creierul este sa atenueze durerea, iar mai departe senzatia se poate transforma in placere. Pentru multe persoane, durerea duce la excitare sexuala, de aceea ei sunt atrasi de practicile BDSM.

Sursa www.unica.ro