5 lucruri surprinzatoare pe care trebuie sa le stii despre clitoris

Tesutul erectil din care este format se intinde pe o suprafata la fel de mare precum cea a penisului, avand o dimensiune de aproximativ zece centimetri.

Orgasmul nu este tocmai usor de obtinut pentru cele mai multe femei, iar atunci cand apare, clitorisul este cheia care deschide calea catre placere. De fapt, principala functie a clitorisului este aceea de a-ti oferi placere. Dar ce altceva mai stii despre el? Iata cateva informatii de-a dreptul surprinzatoare despre aceasta zona erogena dezvaluite de sexologul Susun S. Weed pentru yourtango.com:

CITESTE SI:5 semnale erotice pe care le transmiti fara sa vrei

Are un nume universal

Exista speculatii ca la orgininea cuvantului “clitoris” s-ar afla termenul din greaca veche pentru “cheie”. De asemenea, o alta varianta este aceea ca provine de la verbul “kleitoriazein”, care inseamna “a atinge lasciv” sau “a cauta placerea”. Indiferent care este originea sa, cuvantul “clitoris” este folosit in toate limbile europene moderne.

 Este la fel de mare cat un penis

Tesutul erectil din care este format clitorisul se intinde pe o suprafata la fel de mare precum cea a penisului. Desi partea vizibila este mult mai mica, intreaga dimensiune a clitorisului, care include zonele ascunse, este de aproximativ zece centimetri.

Nu imbatraneste

Este cunoscut faptul ca femeile pot avea orgasme multiple, fara a fi necesara o perioada de repaos intre doua orgasme, asa cum este in cazul barbatilor. Iar in ciuda acestui lucru, clitorisul nu imbatraneste. Odata ajuns la maturitate, acesta isi pastreaza functia intacta pe durata intregii vieti. Iar asta inseamna ca vei avea aceeasi capacitate de a obtine orgasme si la 90 de ani, asa cum o aveai si in adolescenta.

 Are 8000 de terminatii nervoase

Sensibilitatea la atingere a clitorisului este deja foarte bine cunoscuta. Dar stiai ca are aproape 8000 de terminatii nevoase? Asta inseamna de doua ori mai multe decat glandul penian in cazul barbatilor, si mai multe decat ai in varful degetelor, in buze sau limba.

CITESTE SI: Ce-si doresc barbatii la preludiu

Este stimulat prin exercitii fizice

Preludiul este foarte important pentru un orgasm satisfacator, dar cu siguranta vei fi surprinsa sa afli ca cel mai eficient preludiu este o plimbare. 20 de minute de exercitii moderate cresc stimularea genitala in cazul femeilor cu pana la 168%, iar efectele persista timp de cateva ore. Prin urmare, o plimbare in parc impreuna cu iubitul tau ar putea fi calea cea mai simpla catre orgasme fabuloase. Cu cat faci mai multe exercitii, cu atat clitorisul tau te va ajuta sa obtii orgasme mai intense.

 Sursa:eva